Ekonomi Başbakan'dan 4 büyük yatırım açılışı...

Başbakan'dan 4 büyük yatırım açılışı...

30.05.2009 - 14:38 | Son Güncellenme:

.

Başbakandan 4 büyük yatırım açılışı...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’te perakende, turizm, eğitim ve belediyecilik alanında yapımı tamamlanan milyonlarca dolarlık büyük yatırımları düzenlenen törenle hizmete açacak.
         Güneydoğu’nun parlayan yıldızı Gaziantep’te işadamları, ekonomik krize rağmen peş peşe yatırımlarını sürdürüyor. Yatırım sayesinde hem binlerce kişiye iş imkanı hem de bölgenin kalkınmasına önemli katkı sağlanıyor.
         Başbakan Erdoğan, yarın AK Parti İl Kongresine katıldıktan sonra dört büyük yatırımın, "160 milyon dolarlık Sanko Park Alışveriş Merkezi, 33 milyon
 avroluk Dedeman Gaziantep Hotel&Conventıon Center, 10,2 milyon avroluk Harikalar Diyarı Parkı ve 10 trilyon lira yatırım yapılan Naci Topçuoğlu MYO"nun resmi açılışını gerçekleştirecek.
         Sanko Holding ve Rönesans Gayrimenkul Yatırım AŞ tarafından 160 milyon dolara yapımı gerçekleştirilen Sanko Park Alışveriş Merkezi, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en büyük alışveriş merkezi özelliğine sahip.
         Toplam 145 bin metre karelik inşaat ve yaklaşık 60 bin metre karelik kiralanabilir alana sahip Sanko Park, bölgedeki ilk buz pisti, eğlence ve sağlık merkezleriyle de ilklere imza atıyor.
         Bünyesinde 9 bin 400 metre karelik alanda hipermarketin yanında 216 tane ulusal ve uluslararası mağaza, 4 bin metre karelik elektronik hipermarket, toplam 7 sinema salonu, 4 bin 500 metre karelik eğlence merkezi, 350 metrekarelik buz pisti, 6 bin metrekare restorant & fastfood & cafe alanları ile 1,200 araçlık kapalı otoparkı var.

Haberin Devamı

"TÜRKİYE’YE MORAL VEREN BİR PROJE"

         Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, ulusal ve uluslararası büyük markaların yer aldığı Sanko Park’ın kent ekonomisine ve
 istihdamına canlılık getirdiğini, Suriye ile perakende ticaretini geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.
         Ekonomik kriz ortamında büyük bir yatırıma imza atarak, tüm Türkiye’ye moral veren bir proje gerçekleştirdiklerini ve yaklaşık 2 bin 500 kişiyi istihdam ettiklerini vurgulayan Konukoğlu, yeni alışveriş merkezlerinin devamının geleceğini, diğer sektörlerdeki tüm yatırımlarının da devam ettiğini belirtti.

DEDEMAN’DAN 33 MİLYON AVROLUK YATIRIM

         Dedeman Şirketler Topluluğu, oteller zincirine 33 milyon avro yatırım yaptığı beş yıldızlı Dedeman Gaziantep Hotel&Convention Center’i ekledi.
         Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük oteli olan Dedeman Gaziantep, 23 katlı görkemiyle Gaziantep’in en yüksek binası unvanına sahip.
         1 kral dairesi, toplam 186 odası, kapalı yüzme havuzu, güzellik salonu, Türk hamamı, sauna, aroma terapi ve Uzakdoğu masajları, fitness center, pilates, kinesis ve vücut bakımı ünitelerine sahip Life Style Spa, 1000 kişilik Babil Balo Salonu ve çeşitli büyüklüklerde toplam 7 toplantı salonları ve workshoplar bulunan Dedeman Gaziantep Hotel&Convention Center’da, ayrıca executive lounge hizmetleri, 24 saat oda servisi ve misafir ilişkileri hizmeti, erken check-in ve geç check-out imkanı, kuru temizleme, çamaşır servisi, mesaj servisi, doktor, açık - kapalı otopark, kablosuz internet, oto kiralama servisi, business center ve havaalanı transfer hizmeti sunuluyor.

Haberin Devamı

GÜLSAN’DAN EĞİTİMDE BİR İLK

         Gaziantep’te faaliyet gösteren Gülsan Holding de, Organize Sanayi Bölgesine yaptırdığı Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu
 (MYO) ile Türkiye’de bir ilke imza attı. 1840 öğrenci kapasiteli ve 32 derslikli okul, Türkiye’de organize sanayi bölgesi içerisinde kurulan ilk meslek yüksek okulu olması nedeniyle büyük önem taşıyor.
         Temeli 27 Temmuz 2003 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atıldıktan sonra 2007 yılında eğitime başlayan Naci Topçuoğlu MYO’na 10 trilyon TL’ye civarında yatırım yapıldı.
         Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu, sanayinin her geçen gün daha da geliştiği ülkemizde en büyük ihtiyaçlardan birinin nitelikli eleman ihtiyacı olduğuna işaret ederek, okullarında Gaziantep ve diğer kentlerin nitelikli eleman ihtiyacının karşılanacağını söyledi.
         MYO’nun, sanayinin önemli isimleri arasında yer alan ve Gaziantep’in markalar kenti olmasında önemli rol oynayan merhum Naci Topçuoğlu’nun Türk
 sanayicisine önemli bir armağanı olduğunu vurgulayan Mustafa Topçuoğlu, "Ülkemiz sanayide başarıdan başarıya koşmaktadır. Ancak bu başarının sürdürülebilir olması için eğitim şarttır. Eğitim seviyesinin arttırılması için de elimizden geleni yapacağız" dedi.

Haberin Devamı

HARİKALAR DİYARI’NDA EĞLENCE KEYFİ

         Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 108 bin metre karelik belediye mülkü üzerinde gerçekleştirdiği tematik park Harikalar Diyarı da yarın açılacak.
         Proje ve içerik olarak Türkiye’de bir ilki temsil eden Harikalar Diyarı’na, arsa hariç 10 milyon 146 bin avro harcandı.
         Parkın içinde aile gezinti terini, Sinbad temalı su kızağı, rafting, eğlence diyarı, atlama kulesi, Türkiye temalı araba yarışı, uçan halı temalı
 pedallı arabalar, çarpışan kaplar, ördekli dönence, derviş temalı dönen disk, uçaklı dönence, dağ rallisi, Alp treni, korku tüneli yer alıyor.
         Yıllık 1-2 milyon ziyaretçi beklenen Harikalar Diyarı’nın, kentin ve Güneydoğu’nun turizm merkezi olması açısından önem taşıyor.