Ekonomi Başkan Sayan yola devam

Başkan Sayan yola devam

23.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Türk Telekom’un % 55 hissesi, OTAŞ’a kredi veren bankaların kurduğu Levent adlı şirkete devredildi. Türk Telekom’da Yönetim Kurulu Başkanı koltuğuna Ömer Fatih Sayan oturdu

Başkan Sayan yola devam

Ojer Telekomünikasyon AŞ’nin (OTAŞ) sahibi olduğu ve mevcut kredilerinin teminatını oluşturmak amacıyla kredi verenlere rehin verilen Türk Telekom’un yüzde 55 hissesine denk gelen 192 milyar 500 milyon adet A grubu pay, resmi olarak kredi verenler tarafından kurulan özel amaçlı şirket Levent Yapılandırma Yönetimi tarafından devralındı. OTAŞ’a kredi veren bankalar arasında Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası da vardı. Levent Yapılandırma Yönetimi’nde Akbank’ın yüzde 35.6, Garanti Bankası’nın yüzde 22.1 ve İş Bankası’nın yüzde 11.6 payı bulunuyor.

Haberin Devamı

İşte yeni yönetim

Türk Telekom’un Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan oldu. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Engin olurken, Yönetim Kurulu’nun diğer üyeleri şu isimlerden oluştu:

“Bülent Aksu, Nureddin Nebati, Hakan Aran, Muammer Cüneyt Sezgin. Bağımsız Yönetim Kurulu üyeleri: Selim Dursun, Yiğit Bulut, Sefer Turan, İbrahim Eren.”

Genel Kurul 25 Ocak’ta

Türk Telekom’un Genel Kurulu 25 Ocak 2019’da gerçekleştirilecek. Türk Telekom Yönetim Kurulu üyelerinden Mohammed Hariri, Cenk Serdar, Faisal Mohammed I Aldughaither ve Al-Hakam Marwan Moh’d Kanafani şirketteki tüm görevlerinden istifa etti. Mohammed Hariri’nin istifası üzerine boşalan üyeliğe, Türk Ticaret Kanunu’nuna göre, selefinin kalan süresi boyunca görev yapmak üzere A Grubu pay sahibi tarafından aday gösterilen Hakan Aran, Cenk Serdar’ın istifası üzerine boşalan üyeliğe Muammer Cüneyt Sezgin, Al-Hakam Marwan Moh’d Kanafani’nin istifası üzerine boşalan üyeliğe Eyüp Engin atandı. Atamalar şirketin yapılacak ilk genel kurul toplantısında genel kurulun onayına sunulacak.

Haberin Devamı

‘Amaç bir uzmana devretmek’

Levent Yapılandırma Yönetimi, Türkiye’nin 81 iline ve hanelerin yüzde 90’ından fazlasına iletişim altyapısı götüren ve 274 bin kilometrelik fiber ağı ile Türkiye’deki fiber altyapısının yüzde 80’ini kuran Türk Telekom’un, özelleştirildiği 2005’ten bu yana gerçekleştirdiği 33 milyar TL’lik yatırım ile sektörünün lider kuruluşu olduğuNU açıkladı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Hisse devrinin sonuçlandırılması, ortaklık yapısındaki belirsizlikleri ortadan kaldıracak, TT’nin mevcut yatırım ve faaliyetlerini sorunsuz sürdürmesini, ileriye yönelik gerekli adımları zamanında atmasını, operasyon ve hizmetlerinin devamlılığını sağlayacaktır. Temel amacımız en hızlı şekilde gerekli koşulları sağlayarak TT hisselerini TT’nin ve ülkemizin stratejik çıkarlarını gözetebilecek ve TT’yi daha da ileriye taşıyacak, konusunda uzman bir yatırımcıya devretmektir.”