Ekonomi Emekli bayram ikramiyesi ödemeleri başladı! Kim ne zaman bayram ikramiyesi alacak? İşte ödeme tarihleri...

Emekli bayram ikramiyesi ödemeleri başladı! Kim ne zaman bayram ikramiyesi alacak? İşte ödeme tarihleri...

29.04.2022 - 00:57 | Son Güncellenme:

Bayrama artık kısa bir süre kaldı. İlk olarak 2018 yılında ödenmeye başlanan emekli bayram ikramiyesinin ilk ödemesi Ramazan Bayramı öncesinde hesaplara yatırılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklanmıştı. Dün başlayan ödemeler bugün ve yarın devam edecek. Peki Kim ne zaman emekli bayram ikramiyesi alacak?

Emekli bayram ikramiyesi ödemeleri başladı Kim ne zaman bayram ikramiyesi alacak İşte ödeme tarihleri...

Bayram ikramiyesi ödemeleri ne zaman sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada emekli bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarihler açıklanmıştı. Tarihlerin açıklanmasının ardından vatandaşlar bayram ikramiyesinin hesaplara yatacağı tarihleri merak içerisinde araştırmaya başladı. Peki Emekli bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Haberin Devamı

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ 2022 ÖDEME TARİHLERİ

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada Emekli ikramiyelerinin ödeme günleri ise şöyle: 4/a’lı işçi emeklileri için ödeme günleri; 17, 18, 19, 20, 21 olanların 27 Nisan, 22, 23, 24, 25, 26 olanların 28 Nisan, 4/b’li Bağ-Kur emeklileri için 29 Nisan, 4/c’li memur emeklileri için ise hem bayram ikramiyeleri hem de Mayıs ayı aylıkları 29 Nisan tarihinde ödenecek.

Emekli bayram ikramiyesi ödemeleri başladı Kim ne zaman bayram ikramiyesi alacak İşte ödeme tarihleri...

KİM NE KADAR EMEKLİ İKRAMİYESİ ALIYOR?

Emekliler geçtiğimiz yıl gelen 100 liralık zam ile emekli bayram ikramiyesini 1.100 TL olarak almaya başladı. Bu yılda aynı şekilde ödeme alınacak. Dul aylığı alanlara ise 550 lira Dul aylığı alan ve aylık ödeme alan çocuğu olamayanlar ise 825 lira bayram ikramiyesi alıyor. Yetim aylığı alan çocuklara ise 275 lira ikramiye ödeniyor.