Ekonomi Bayram tatiline cepten hazırlık

Bayram tatiline cepten hazırlık

10.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Otel, uçak, otobüs rezervasyonu, araç kiralama, hava durumu gibi pek çok konuyu artık “mobil uygulamalardan” (App) hallediyoruz. Bu uygulamalar tatil öncesinde ve tatilde hayat kurtarıyor!

Bayram tatiline cepten hazırlık

Bayram tatiline çıkarken size gerekli olan eşyalar yanında artık gerekli mobil uygulamaları da beraberinizde götürmeniz gerekiyor. Otel, uçak, otobüs rezervasyonu, araç kiralama, hava durumu, döviz kurları gibi pek çok konuyu artık mobil uygulamalardan hallediyoruz. Bu uygulamalar hem tatil öncesinde hem de tatil sırasında hayatı kolaylaştırıyor. Bayram öncesi ve bayram tatilinde işinize yarayabilecek mobil aplikasyonları toparladık.

Haberin Devamı

Otobüs ve uçak bileti

Bilet: Uygun fiyatlı otobüs, tren ve uçak bileti bulmak herkesin isteği. THY, TCDD gibi firmaların kendi mobil uygulamalarına göz atabileceğiniz gibi bütün firmaların fırsatlarını bir araya getiren mobil uygulamalar da var. Enuygun.com bunlardan biri. Uçak biletlerinde Türkiye’nin en büyük online seyahat acentalarından. Ülkemizde satılan her 100 yurtiçi uçak biletinin 8.8’sini satıyor. Biletall, Aerobilet, Momondo gibi uygulamalar da var. Ayrıca sadece otobüse odaklı oBilet gibi uygulamalar da var.

Otel: Bu alanda bir hayli rekabet var. Onlarca mobil uygulama bulunuyor. Öne çıkanlar arasında hotels.com, Trivago, Otelby Enuygun, UcuzOteller, Seturbiz.com, Hostelworld ve eDreams var. Son dakikacılara LastOda gibi uygulamalar da bulunuyor. Sırt çantasını alıp gitmek isteyenlere Hostelworld hitap ediyor. TripAdvisor ise seyahat planlamasına yardımcı olabilecek bilgiler ve öneriler sunuyor. Airbnb gibi uygulamalarla ise kiralık ev bulabilir ya da paylaşım ekonomisine katkıda bulunabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bayram tatiline cepten hazırlık

Yaz tatili dönemlerinde ve seyahatlerde cep telefonları artık vazgeçilmez oldu.

Daha hızlı ve kolay hareket etmek ve şehirdeki en iyi yerleri bulabilmek için birkaç haritayı telefonunuzda hazır bulundurabilirsiniz.

Çevremde ne var: Tatildeyken çevrenizdeki mekanları da keşfetmek isteyebilirsiniz. Eczane, restoran, bar, market, benzinci ve hastane... Aniden neye ihtiyaç duyacağınızı bilemezsiniz. Bunları bulmanızı sağlayan uygulamalar var. AroundMe bunlardan biri. TripIt ise seyahatleriniz sırasında organize olmanızı sağlıyor. SwimGuide ise çevredeki yüzülebilir alanları ve denizle ilgili bilgileri içeriyor.

Yurtdışı için çeviri uygulamaları şart

Dil sorunu: Yurtdışı tatil planlayanlar ya da tatil yörelerinde turistlerle iletişim kurmak isteyenlerin de mobil cihazlarına çeviri uygulamaları yüklemeleri gerekiyor. Google Çeviri başta olmak üzere Zargan, iTranslate, Konuş ve Çevir gibi uygulamalara bir göz atabilirsiniz. Özellikle çevrimdışı kullanılabilen uygulamalarla yurtdışı seyahatinde dil sorunu yaşamaktan kurtularak arkadaş bile edinebilirsiniz.

Haberin Devamı

Bayram tatiline cepten hazırlık

Para: Döviz, Finanzen100, XE gibi uygulamalarla da ülkenin para biriminin TL karşısındaki değeri hakkında kolayca bilgi sahibi olabilirsiniz. World Customs&Cultures’la da ülkenin gelenekleriini öğrenmeniz mümkün.

Yolunuzu bulun

Haritalar: Bilmediğiniz bir yere gittiğinizde iyi bir harita ya da navigasyon uygulamasına ihtiyacınız olacak. Bunların ücretsiz, ayrıntılı ve çevrimdışı kullanılabilir olmalarına dikkat edin. Yandex, Google Maps, Maps.me gibi alternatifler var.

Bayram tatiline cepten hazırlık

Daha hızlı ve kolay hareket etmek ve şehirdeki en iyi yerleri bulabilmek için birkaç haritayı telefonunuzda hazır bulundurabilirsiniz.

İnternetsiz kalmayın!

Tatildeyken internetten kopmamak istiyorsanız, yurtdışı için mobil paket satın alabilir ya da çevredeki kablosuz internet seçeneklerini öğrenebilirsiniz. Wi-Fi Finder bunu sağlayan uygulamalardan biri. Bunu indirerek en yakınınızdaki Wi-Fi noktalarını görebilirsiniz.

Bayram tatiline cepten hazırlık