Ekonomi Bayrama özel sonbahar turları

Bayrama özel sonbahar turları

12.10.2009 - 16:08 | Son Güncellenme:

.

Bayrama özel sonbahar turları

Yoğun iş temposunun arasında soluklanmak ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatilini hafta sonuyla birleştirip bir yerlere gitmek isteyenler için uygun turlar bulmak mümkün.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, bu dönemde uzun süreli yurt dışı seyahat yapmak isteyenler için tarih, kültür ve doyumsuz eğlencenin bir arada yaşanacağı 6 gecelik Budapeşte-Viyana-Prag turları bulunuyor. Yaz döneminde deniz tatilini yeterince yapamayanlara da hala sıcak sularda yüzme imkanı sunan 8 gün Mısır tatili uygun bir alternatif...

Ancak, izin süresi kısıtlı olup, sadece bayram ile hafta sonunu birleştirmek isteyenlere de çeşitli turlar var. Bunların başında, tercihi sıcak iklimde deniz-kum-güneş olanlara 4 günlük Dubai, Balkanlara tarihi yolculuklara çıkmak isteyenlere da 5 günlük Üsküp, Dubrovnik veya Saraybosna-Mostar-Dubrovnik, 4 günlük Selanik-Atina-Kavala turları iyi bir fırsat.

Bunun yanında en güzel sonbaharda gezilebilecek Avrupa’nın gözde şehirleri de kış gelmeden görülebilir. Sarı yapraklar altındaki sokakları, ışıltılı eğlenme mekanları ve tarihleriyle Paris, Budapeşte, Zagrep, Viyana veya Roma-Floransa 4 günlük misafirliği bekliyor.

İspanya’nın en gözde şehri Barselona da bu bayramda değişik bir tatil imkanı sunabilir. Yavru vatan Kuzey Kıbrıs da güzel bir tatil tercihi...

-YURT İÇİNİN GÖZDESİ KAPADOKYA, GAP VE SAFRANBOLU-

Haberin Devamı

Cumhuriyet Bayramı’nda yurt içinde gezintiye çıkmak isteyenlere de Sonbaharın en güzel mekanları öneriliyor.

Osmanlı sivil mimarisinin en güzel örneği Safranbolu bunlardan biri.

Bembeyaz tarihi konakları, yöresel yemekleri ve lokumlarıyla Türkiye’nin birçok ilinden ve özellikle Japonya gibi diğer ülkelerden turist çeken bu güzide beldede, 149 TL’den başlayan fiyatlarla 3 günlük tatil yapılabilir.

Ağaçların sarının pek çok tonuna büründüğü bu ayda gezilebilecek en güzel destinasyon ise Kapadokya... Avanos’taki büyülü peri bacaları, konaklar, Derinkuyu’daki yer altı şehirleri, Kozaklı’daki kaplıcalar, Hacı Bektaş’taki Hacı Bektaş-ı Veli türbesiyle, termal, tarih, inanç, tarih ve kültür turizminde önemli bir merkez olan Nevşehir, bayramda hem çiftlerin hem de çocuklu ailelerin rahatlıkla vakit geçirebileceği bir yer. Ihlara vadisi, Derinkuyu Yer altı Şehri, Uçhisar, Avanos, Göreme Açık Hava Müzesi, Ürgüp, Şarap Mahzenleri, Çanak Çömlek Atölyeleri, Hacıbektaş, Tuz Gölü’nden oluşan geniş kapsamlı gezi seçeneklerinin de olduğu bu turların fiyatları 250 TL civarında.

Medeniyetlerin buluştuğu, ancak yoğun sıcaklar nedeniyle yaz döneminde doya doya gezilemeyen GAP bölgesi de bu mevsimin gözde mekanlarından... Güney Doğu Anadolu’nun yüzyıllara meydan okuyan yapıları ve kültürüyle büyülenip, farklı bir gezinin keyfine varmak isteyenler için Adana, İskenderun, Hatay, St.

Pierre Kilisesi, Gaziantep, Şanlıurfa, Harran, Balıklı Göl, Atatürk Barajı, Adıyaman, Nemrut, Mardin, Nusaybin, Midyat, Hasankeyf ve Diyarbakır’ı kapsayan turlar bulunuyor.

5 gece konaklamalı turların fiyatları ise 500 TL’den başlıyor.

-"SON YAZ TATİLİ İMKANI OLARAK DÜŞÜNDÜK"-

Haberin Devamı

Etstur Yurtdışı Turlar Müdürü Nilüfer Müstecaplıoğlu, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, bayram tatilinin kısa olması nedeniyle genellikle 4 günde gezilebilecek destinasyonları ön plana çıkarttıklarını söyledi.

Özellikle Prag ve Barselona gezilerine talep gördüklerini belirten Müstecaplıoğlu, Ekim ayı sonunda çok güzel olan Dalmaçya kıyılarında tatil için de Dubrovnik’e charter sefer düzenleyeceklerini bildirdi. Müstecaplıoğlu, deniz-kum-güneş tatili isteyenlere 4 günlük olarak Dubai ve Tunus’u tavsiye ettiklerini, ancak uzun zamanda gezilmesi güzel olan İtalya turlarına bu dönemde pek önermediklerini kaydetti.

Nilüfer Müstecaplıoğlu, "Ama özellikle Benelüks ülkelerini bu yıl çok satıyoruz. İtalya turlarını bile geçti. Amsterdam, Brüksel, Paris ve Lüksemburg’u kapsayan 4 duraklı bir gezi yapıyoruz. Hakikaten çok talep görüyor. Şimdi Cumhuriyet Bayramı’nda da bu destinasyona çok talep var. Bir de Viyana-Budapeşte-Prag bizim için çok önemli destinasyon. Uzun parkurlarda biz bu iki destinasyonu tatil süresi her ne olursa olsun mutlaka gerçekleştiriyoruz" dedi.

Turlara her yaştan vatandaşların katılabileceğini ama müşterilerin genellikle çift olduğunu belirten Müstecaplıoğlu, taleplerle ilgili olarak da şunları söyledi: "Şu anda talepler başladı. Ramazan Bayramı kadar pek talep beklemiyoruz, çünkü Ramazan’daki hedeflerimiz çok daha büyüktü. Bundan 1,5 ay sonra Kurban Bayramı var. Her ne kadar tatil uzun olmasa da bunu son yaz tatili olarak düşündük. Çünkü iklim olarak her yerin tam gezilebilinecek zamanı. Şu anda da fena değil satışlar ama bayramlardan daha büyük rakamlar beklemiyoruz" diye konuştu.

Etstur Yurtiçi Turlar Müdürü Serdar Eşmeli de bu dönemde özellikle GAP, Safranbolu ve civarını kapsayan Batı Karadeniz, Kapadokya ve Likya turlarını tavsiye ettiklerini söyledi. Özellikle denize girmek isteyenlerin Likya turlarına katılabileceğini belirten Eşmeli, ama özellikle Kapadokya’ya talep olmasını beklediklerini bildirdi.

Eşmeli, "10 yıllık verilere baktığımızda alışkanlıkların Kapadokya’da ağır basacağı yönünde" dedi. Turların 7’den 70’e herkesi kapsadığını ifade eden Eşmeli, turlarda çok geniş yelpazede müşteri kitlesi bulunduğunu sözlerine ekledi.