Ekonomi Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz

Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz

13.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ramazan Bayramı tatili süresince, yap-işlet-devret modeliyle  yapılanlar hariç Karayolları Genel Müdürlüğü’nce (KGM) işletilen otoyollarla köprülerin ücretsiz olacağını bildirdi. Arslan, uygulamanın 18 Haziran Pazartesi günü saat 07.00’ye kadar süreceğini söyledi.

Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz

Karayolları başta olmak üzere, demiryolu, denizyolu ve havayollarında tüm önlemleri aldıklarını belirten Arslan, TCDD Taşımacılık AŞ tarafından Ramazan Bayramı dolayısıyla Ankara-İstanbul hattında 14 ve 17 Haziran’da ek Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri yapılacağını belirtti.

Haberin Devamı

Arslan, İzmir Mavi Tren, Konya Mavi Tren, Doğu Ekspresi, Güney-Kurtalan/Van Gölü Ekspresi, Erciyes Ekspresi, Fırat Ekspresi ve Pamukkale Ekspresi’ne de fazladan bir adet pulman vagon eklendiğini ve demiryollarının bayrama hazır olduğunu dile getirdi.

Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz

Arslan, bayram trafiğinde yollarda yaşanacak yoğunluk nedeniyle Bakanlık olarak tüm önlemleri aldıklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

“Trafiğin en yoğun olduğu karayollarımızda yol çalışmalarına ara verildi. Trafiği yoğun tatil bölgelerinde ise ana güzergahlarda da ek önlemler alındı. Otoyollar başta olmak üzere trafik yoğunluğu fazla olan devlet yollarında bakım, onarım gibi çeşitli nedenlerle eksilen şeritler trafiğe açıldı. Amacımız, yol kusurlu kazaların önüne geçmek. Ayrıca kazaların yoğun yaşandığı noktalarda daha sıkı tedbirler alabilmek için İçişleri Bakanlığı ile işbirliği yaptık ancak trafik kazalarının yüzde 90’ı sürücü hatası kaynaklı. Bu nedenle vatandaşlarımızı dikkatli olmaları konusunda uyarmak istiyorum.”