Ekonomi Bayramda oteller yüzde 80 dolacak

Bayramda oteller yüzde 80 dolacak

20.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bakanlar Kurulu’nun 9 gün olarak ilan ettiği Ramazan Bayramı tatilinde Akdeniz ve Ege sahillerindeki otellerde doluluk oranı beklentisi yüzde 80 olarak açıklandı.

Bayramda oteller  yüzde 80 dolacak

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkan Yardımcısı ve Delphin Hotel Resorts Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Cömertoğlu, “9 gün tatil bu uzun, yoğun stresten, dünyanın bu konjonktüründen kopabilmek için muazzam bir fırsat. Temmuz ayı için 9 günlük katkı yüzde 20 - 30 civarında olacaktır. Özellikle Antalya turizmi yüzde 40 - 50 eksilerde. Temmuz ayında yüzde 20’sinin iç pazardan bize geri döneceğini umut ediyoruz” dedi.

Turizmde bu yıl yaşanan sıkıntılardan bahseden Kundu Turizm Yatırımcıları Birliği (KUYAB) Başkan Yardımcısı ve IC Otelleri Yönetim Kurulu üyesi Abdullah Keleş de, bayram tatilinin 9 gün olarak ve erken açıklanmasının çok önemli avantaj olduğunu söyledi.

5 günlük paketler çok satacak

Okulların tatil olması ve Ramazan sonrası futbol şampiyonasının da bitmesiyle yurtiçinde önemli miktarda rezervasyon beklediklerini belirten Keleş, şunları söyledi:

“Şu anki yurtiçi rezervasyon akışı da olumlu gidiyor. Bu yıl ne yazık ki beklediğimiz gibi hatta bazen beklentimizin de üzerinde çok aşırı bir düşüş var. Umarım yılla sınırlı kalır ve önümüzdeki yıllarda bunu telafi edecek tedbirler bulmaya çalışacağız. Otellerde bayramda bütün bölgeyi değerlendirirsek, belki bazı tesisler tam dolacak bazı tesisler çok düşük dolulukla geçirecek ama ortalama yüzde 60 - 65 gibi bir doluluk gerçekleşeceği gözüküyor. Ama bu dönemde yüzde 100 doluluk hayal, onu beklememek lazım. Antalya’ya İstanbul ve Ankara’dan tarifeli seferlerde bayram döneminde artış olacak.”

Keleş bazı tesislerde fiyatlarda yüzde 40 - 50’lere kadar düşüş olduğunu da söyledi. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ ise, “Muhtemelen en yoğun olarak 5 günlük paketler daha çok satılacaktır. 5 günlük yüzde 80’leri bulabileceğini tahmin ediyorum” dedi.