Ekonomi ‘Bayramlarda yeni ayakkabı giyme geleneği devam ediyor’

‘Bayramlarda yeni ayakkabı giyme geleneği devam ediyor’

04.09.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Derimod Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedef Orman, “Bayramlarda yeni ayakkabı giyme kültürümüz hâlâ devam eden bir gelenek. Ramazan Bayramı’nın tatil dönemine gelmiş olmasına rağmen alışveriş grafiğinde bir azalma olmadı” dedi

‘Bayramlarda yeni ayakkabı giyme geleneği devam ediyor’

Bu yıl Ramazan Bayramı’nın tatil dönemine gelmiş olmasına rağmen alışveriş grafiğinde bir azalma olmadığını söyleyen Derimod Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedef Orman, “Bayramlarda yeni ayakkabı giyme kültürümüz hâlâ devam eden bir gelenek. Bu nedenle Derimod olarak bu dönemde ayakkabı koleksiyonumuza büyük ilgi var” dedi.
Türkiye’nin bir alısveriş üssü olma yolunda hızla ilerlemesinin perakende sektörune ciddi bir ivme kazandirdığını da belirten Orman, “Bayram doneminde bile turistlere çok ciddi adetlerde deri ceket sattık” diye konuştu.
Derimod’in son beş yıldır ayakkabıya çok önemli yatırımlar yaptığını hatırlatan Orman şöyle devam etti:
“Yaz sezonu boyunca 650’si kadın, 350’si erkek olmak üzere binlerce farklı ayakkabı modelini müşterilerimizle buluşturduk. Günün trendlerini geniş bir koleksiyon ve hızlı bir lojistik yaklaşımla müşterilerimize sunuyoruz. Derimod artık cirosunun yarısını ayakkabıdan elde ediyor. Hedefimiz 2011 yılı içinde 1 milyon çift ayakkabı satmak.”

‘Bayramlarda yeni ayakkabı giyme geleneği devam ediyor’


Hedef 85 mağaza
Derimod olarak yurt dışında özellikle yakın coğrafyada mağazalaşma yönünde bazı projeleri olduğunu söyleyen Orman, “Bu projelerimizi önümüzdeki dönemden itibaren birer birer hayata geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Şu an magaza sayılarını 62 olduğunu kaydeden Sedef Orman şu bilgileri verdi:
“Mağazalaşma çalışmalarımız devam ediyor. Derimod olarak Edirne’den Diyarbakır’a, Samsun’dan Antakya’ya kadar var olmak istiyoruz. 2011’i 70 mağaza ile kapatacağız. 2012 yılında ise toplamda 85 mağazaya, 140 milyon dolar ciroya ulaşmayı planlıyoruz. Bünyemizdeki çalışan sayımız ise 650.”

Jenerik marka
Derimod’in bugün deri giyimde jenerik marka olduğunu belirten Orman, “Ayyakabıda da deri cekette olduğu gibi bilinirliğimizi arttırmak için yatırımlarımıza devam edeceğiz. Ayrıca tasarım, ürün kalitesi, mağazalaşma ve müşteri memnuniyeti konuları da geçen yıllarda olduğu gibi 2012’de de öncelikli projelerimiz” dedi.
Perakende sektörünün gündeminde şu anda Istanbul Fashion Week’in olduğunu anlatan Orman, “Moda Haftası, 22 tasarımcı ve 5 markanın katılımıyla 22 defileye ev sahipliği yapacak. Bu organizasyon Türk tasarımcıları ve markaları yerli ve uluslararası alanda tanıtmak hedefiyle yılda iki kez düzenleniyor” diye konuştu.


‘İstanbul Shopping Fest’in hazirana olması planlanıyor’
İstanbul Shopping Fest’in ilkinden çıkan sonuçlara göre ikincisinin tasarlandığını belirten Sedef Orman şunları söyledi: “Burada en önemli konu süreklilik. Henüz kesinleşmemekle beraber önümüzdeki yıl haziran ayı ortasında düzenlenmesi planlanıyor. Perakende sektörü olarak her yıl daha da ileriye taşıyacağımıza inandığımız bu festival için üzerime düşen bir görev olursa seve seve yapmaya gayret ederim. Bu bizim ülkemize, sektörümüze ve İstanbul markasına karşı bir sorumluluğumuz. Başta sektorel derneklerin başkanları, tüm sektör temsilcilerinin de bu yaklaşım içinde olduğuna biliyorum. Bu yoldan dönüş yok artık.”

Yakalara ve bileklere kürk geliyor
Son yıllarda deri modasının renklendiğini ifade eden Sedef Orman, “Bu kış vizon ve taş renklerinin yanı sıra bordo - kırmızı ve çok tatlı bir zeytin yeşili koleksiyonumuzun ana hatlarını oluşturuyor. Siyah yine kışın vazgeçilmezi. Ayrğca yakalarda hiç olmadığı kadar kürk detaylar var” dedi.
Orman ayakkabıdaki trendleri ise şöyle anlattı:
“Bu kış Victorian tipi bağcıklı çizmeler ve botlar, bootie’ler ya da klasik tipteki mokasenleri göreceği. Kullanılan malzemede süet, nubuk ve karartmalı deriler öne çıkacak. Bunun dışında dolgu topuk, platform, kısa topuklar ya da iğne topuk kendini gösteriyor. Sezonun olmazsa olmazı bilekten kürklü botlar. Ayrıca kış aylarında ayakkabılar da çok renkli. Kırmızı, kiremit, bordo ve vizon renklerinin yanı sıra koyu yeşil tonları, haki, kum rengi ve koyu lacivert vitrinlerde çok görülecek.”

Haberin Devamı

‘Modacılar bu sezon hiç olmadığı kadar deri kullandılar’
Derinin moda dünyası için bir materyalden öte her zaman bir prestij sembolü olarak kabul gördüğünü vurgulayan Orman, “Tasarımına paralel kimi zaman asaleti, kimi zaman asi ruhu, kimi zaman ise seksapeliteyi ön plana çıkaran deri dünyanın en ünlü markalarına ve tasarımcılarına her zaman ilham veriyor. Ama bu sezon tüm modacılar hiç olmadığı kadar deri kullandılar” dedi.

Yazarlar