Ekonomi Bebek yardımıyla üretim yapıyorlar

Bebek yardımıyla üretim yapıyorlar

05.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Grubu bünyesinde yer alan ve sektöre ‘yenidoğan’ kategorisini tanıtan marka Uni, faaliyetlerine Gebze’deki Avrupa Kozmetik Direktifi hijyen koşullarına uygun yeni üretim tesisinde devam ediyor.

Bebek yardımıyla üretim yapıyorlar

20 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen ve Mart 2016’da faaliyete geçen tesisin 14 bin metrekaresi bebek ürünleri üretim tesisi olarak hizmet veriyor.

Kişisel bakım pazarının ilk 3 oyuncusundan birisi olmak vizyonu ile faaliyetlerine devam ettiklerini belirten Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Grubu Başkanı Hakan Uyanık, “Bebek bakım pazarı kişisel bakım pazarının beşte birini oluşturuyor ve sektörün çok üzerinde bir büyüme hızı gösteriyor. Bu pazarda yer alan markamız Uni ile kişisel bakım pazarında daha yukarılara çıkmayı hedefliyoruz” dedi. Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Grubu Başkan Yardımcısı Coşkun Bedük ise şunları söyledi:

“Tesisimizde bebeklerimize en doğru ürünleri geliştirmek için Anne - Bebek İçgörü Merkezi’ni kurduk. Bu merkezde anneleri bebekleriyle birlikte misafir ederek onların beklenti ve ihtiyaçlarını dinliyoruz ve bebek bakım alışkanlıklarını gözlemliyoruz. Annelerin geri bildirim ve değerlendirmeleri ürün geliştirme sürecimizin en önemli adımlarından biri.”

700 milyon TL...

Yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de bebek bakım pazarının büyüklüğü 700 milyon TL’yi buldu. Bebek bakım pazarının bebek mendili, bebek kozmetiği ve bebek temizlik kategorisinden oluştuğunu belirten Bedük, “2016’da bebek mendili pazarı yüzde 15 büyüme göstererek 440 milyon TL, bebek kozmetiği pazarı ise yüzde 18 büyüme göstererek 194 milyon TL pazar büyüklüğüne ulaştı” dedi.

Bebek deterjanı ve yumuşatıcı pazarının ise toplamda 66 milyon TL büyüklüğünde olduğunu belirten Bedük, “Bugün 0 - 4 yaş arası bebeği olan her 4 aileden birinin Uni ürünlerini tercih ettiğini görmekten çok mutluyuz” dedi.

Yazarlar