Ekonomi Beyaz eşya ihracatında yüzde 17 artış kaydedildi

Beyaz eşya ihracatında yüzde 17 artış kaydedildi

27.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği’nin (TÜRKBESD) verilerine göre, beyaz eşyada 2021’de altı ana ürün grubunda bir önceki yıla göre üretim adet bazında yüzde 17, iç satışlar yüzde 9, ihracat ise yüzde 18 oranında artış gösterdi.

Beyaz eşya ihracatında yüzde 17 artış kaydedildi

 

TÜRKBESD Başkanı Can Dinçer, 2021’de elde edilen bu sonuçların hammadde fiyatlarındaki artış ve tedarik sıkıntıları gibi olumsuzluklara karşın sürecin iyi yönetildiğini gösterdiğini söyledi. Dinçer, “İhracat ivmemiz son 5 yılda daha da artmış durumda. 2022’nin zorlu geçeceği yönündeki öngörülere karşın umudumuzu koruyoruz. İhracatın öneminin giderek arttığı bir dönemde sektörümüzün maliyet yükünü azaltacak adımlar ise rekabet gücümüzü korumak adına kritik önem taşıyor” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKBESD’e üye firmalar olarak geçen yıla göre yatırımlarını yüzde 30’un üzerinde bir oranda artırmayı planladıklarını kaydeden Dinçer, “480 milyon dolara yaklaşan yatırım planlarımız ilave üretim tesisi, kapasite artışı, makine parkı yenilenmesi, dijital dönüşüme yönelik teknolojik inovasyon, enerji verimliliği, yeşil dönüşüme yönelik ürün tasarımı ve süreçlerini kapsıyor. İhracat ivmemiz son 5 yılda daha da artmış durumda. Yıllık ihracat hacmimiz 4.5 milyar doları aştı” diye konuştu.