Ekonomi Binance CEO’su kara para aklamayı kabul etti

Binance CEO’su kara para aklamayı kabul etti

23.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Kripto para borsası Binance’nin kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao, hakkındaki kara para aklama suçlamalarını kabul ederek istifa etti. Zhao “Hatalar yaptım ve sorumluluk almalıyım” dedi.

Binance CEO’su kara para aklamayı kabul etti

ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, Binance’in Mali Suçlarla Mücadele Birimi (FinCEN) ile yapılan anlaşma kapsamında 3,4 milyar dolar ve Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC) ile yapılan anlaşma kapsamında 968 milyon dolarlık ceza ödeyeceği kaydedildi. ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, Zhaonun 4.3 milyar dolar para cezası ile ABD tarihindeki en yüksek kurumsal cezayı ödeyeceğinin altını çizdi. Binance’da CEO koltuğuna oturma ihtimali en kuvvetli ismin şirketin mevcut Bölgesel Pazarlar Başkanı Richard Teng olduğu belirtildi. 

Haberin Devamı

‘İşlediği suçlarla büyüdü’

ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, Zhaonun 4.3 milyar dolar para cezası ile ABD tarihindeki en yüksek kurumsal cezayı ödeyeceğinin altını çizdi. Garland, düzenlediği basın toplantısında, Binance yasalara uymak yerine milyarlarca dolarlık düzenlenmemiş kripto para işlemini kolaylaştırdı. Amerikalı kullanıcılar ile ABD yaptırımlarına tabi kullanıcılar arasında milyonlarca dolarlık işlemi bilerek gerçekleştirdi. Platformu dünyanın dört bir yanındaki suçluların çalıntı fonları ve diğer suç gelirlerini taşımak için Binance’ı kullanmalarına olanak sağladı. Changpeng Zhao, karını Amerikan halkının güvenliğinin önüne geçirdi. Kısmen işlediği suçlar nedeniyle Binance dünyanın en büyük kripto para borsası haline geldi” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Basın toplantısında konuşan Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD mali düzenleyicilerinin Binance’i üç yıldan fazla bir süredir araştırdığını söyledi.