Ekonomi BiP’le hasret giderip VR gözlükle gezecekler

BiP’le hasret giderip VR gözlükle gezecekler

24.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, huzurevlerinde oluşturulan teknoloji odaları aracılığıyla yaşlı  vatandaşların sevdikleriyle bir araya gelmesine imkan tanıyan ‘Dijital Bahar’ projesinin tanıtım toplantısına katıldı.

BiP’le hasret giderip VR gözlükle gezecekler

Selçuk, bakanlık himayesinde Turkcell tarafından huzurevi sakinlerini teknoloji ile hayata daha güçlü bağlamak amacıyla başlatılan projenin Seyranbağları Huzurevi’nde düzenlenen tanıtım programında, huzurevi sakinleriyle bir araya geldi.

Haberin Devamı

‘Nice baharlara’

‘Dijital Bahar’ teknoloji odaları, huzurevi sakinlerine BiP uygulaması aracılığıyla sevdikleriyle bir araya gelme imkanını  tanıyor. Yaşlılar ayrıca “TV, Fizy ve Dergilik” gibi uygulamalarla bu odalarda keyifli vakit geçirebiliyor.

Proje kapsamında teknoloji odalarında VR alanı da oluşturuldu. Huzurevi sakinleri bu alandaki VR gözlükleri sayesinde Anıtkabir, Çanakkale Şehitliği, Sultanahmet Camii ve Kutsal Topraklar’ı bulundukları yerden ziyaret edebilecek.

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan ile birlikte proje kapsamında huzurevinde oluşturulan Dijital Bahar teknoloji odasının açılışını yapan Selçuk, “Nice baharlara” dedi.

Teknoloji odasında yaşlılarla sohbet eden, incelemelerde bulunan Selçuk, huzurevi sakinleriyle dijital kitap okudu, dijital gözlük taktı, ardında da dijital görüşme kabinine girdi. Bakan Selçuk, ayrıca teknoloji odasından İstanbul Maltepe Huzurevi’ne de canlı bağlandı.

Haberin Devamı

Sayısı artacak

Turkcell Genel Müdürü Erkan, Turkcell’in özellikle salgın döneminde 65 yaş ve üstü kişilere evlerinde destek verdiğini belirterek, bu projeye de “ikinci bahar” ifadesinden esinlenerek, Dijital Bahar ismini verdiklerini anlattı.

Erkan, “Huzurevlerinde yaşayan büyüklerimizin dijital ortamda sevdikleriyle buluşmasının yanı sıra Çanakkale Müzesi, Ayasofya Camisi, kutsal topraklar gibi yerleri VR gözlükleri ile bulundukları yerden dolaşabilecekleri dijital ortamlar oluşturduk. Onları bir miktar pandeminin etkilerinden uzaklaştırmayı amaçlıyoruz” dedi.

Projenin ilk etapta İstanbul’daki Maltepe ve Ankara’daki Seyranbağları Huzurevi’nde hayata geçirildiğini belirten Erkan, teknoloji odalarının sayısını her geçen yıl artırmayı hedeflediklerini vurguladı.