Ekonomi Bir günde 2 milyon kargo teslim etti

Bir günde 2 milyon kargo teslim etti

05.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Anneler Günü ve Ramazan Bayramını da kapsayan tam kapanma döneminde e-ticaret pazarında yaşanan hareketlilik, kargo ihtiyacında benzeri görülmemiş bir talep artışına yol açtı. Bu dönemde Aras Kargo, bir günde 2 milyon gönderi işleyerek, Türkiye’nin bir günde en çok adrese uğrayan kargo şirketi oldu.

Bir günde 2 milyon kargo teslim etti

EKONOMİ SERVİSİ - Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkın, şirketin çevik bir yapısı olduğunu ve dijital dönüşüm kapsamında son iki yılda yaptıkları yatırımların pandemi sürecinde ortaya çıkan koşullara çok hızlı uyum sağlamalarına imkan tanıdığını belirterek, şunları söyledi: “Tam kapanma döneminde uğradığımız adres sayısında önceki yıla göre yüzde 40, pandemi öncesine göre de 3 kat fazla artış yaşadık. Bu dönem içerisinde aldığımız ek tedbirlerle birlikte tam kapanmanın son günü olan 17 Mayıs’ta 2 milyon gönderi işledik. Müşterilerimizin artan taleplerini, kısıtlama koymaksızın, kabul ve teslim edebilmenin mutluluğunu yaşadık. Bundan sonra da kısıtsız hizmet anlayışımızla hizmet vermeye devam edebilmek için yatırımlarımızı yapıyor, var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.”

Haberin Devamı

Yüzde 85 büyüme

Ayyarkın, 16 bini aşan çalışan sayısıyla Türkiye’nin dört bir yanına hizmet götürdüklerini belirterek, “E-ticaretin ekonomideki payı yüzde 8’den yüzde 18’e çıktı. Online alışveriş sadece 2020’de yüzde 85 büyüdü” diye konuştu.