Ekonomi Bir milyonu fiberledi gözünü ‘hava’ya dikti

Bir milyonu fiberledi gözünü ‘hava’ya dikti

25.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de fiber internete erişen abone sayısı her geçen yıl artıyor. Son istatistiklere göre ülkemizde fiber abone sayısı 4 milyon olurken, Turkcell de fiberde bir milyonuncu aboneye ulaştı.

Bir milyonu fiberledi  gözünü ‘hava’ya dikti

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, tüm zorluklara karşın 1 milyon müşteriye ulaştıklarını ve Türkiye’de toplam fiber kullanıcılarının yüzde 88.6’sının Turkcell Superonline’ın bulunduğu yerlerde olduğunu söyledi. Erkan, evlere havadan da internet götürmek için test çalışmalarına başladıklarını da aktardı.

Haberin Devamı

Fiber yatırımlarını müşteriye dönüştürme oranlarının da yüzde 40.2 olduğunu dile getiren Erkan, “Hem fiberde hem de Turkcell TV+’da bir milyon müşteriye ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu çifte mutluluğu müşterilerimizle paylaşmak istedik. Fiber müşterilerimizin hızlarını hiçbir koşul olmaksızın aralık ayı boyunca 100 Mbps’ye yükseltiyoruz. Yine gelecek ay fiber altyapımız üzerinden televizyon hizmeti alan müşterilerimiz TV+ paketinden yararlanarak tüm kanalları izleyebilecek” dedi.

Yeni internet hizmeti

Operatör fiber hizmeti verdiği iller arasına Tekirdağ, Denizli ve Manisa’yı da katıyor. Murat Erkan, 18 şehre fiber interneti götürdüklerini de belirterek, “Fiberi olmayan evlere de havadan 4.5G hızında internet götürmek için test çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye’de çeşitli nedenlerle fiber götürülemeyen evlere de ulaşmanın peşindeyiz. Bunun için evlere havadan 4.5G hızında internet sağlayacak WTTH (Wireless to the home) teknolojisi üzerinde çalışıyoruz. Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

WTTH teknolojisinin Turkcell’in güçlü altyapısını kullanarak hanelere ulaşan 4.5G kapsamasını ev içerisinde Wi-Fi ile dağıtabileceğini ve ADSL’den daha hızlı olacağını da aktaran Erkan, “Modemin üzerinde bir sim kart olacak. Son kullanıcı başka herhangi internet şebekesine ihtiyacı olmadan sim takılı WTTH modem üzerinden bulunduğu yerdeki 4.5G baz istasyonuna bağlanıp internet hizmeti alabilecek. ADSL’e alternatif arayan müşterilerimiz için de yeni çözümler geliştirmemizi sağlıyor. ADSL’de hızlar daha düşük olduğu için WTTH teknolojisi evlere 4.5G hızında interneti getirme olanağı tanıyor. Daha yüksek hızlara erişilebiliyor” bilgisini verdi.

36 bİn kİlometre ağa ulaştı

Murat Erkan, bugüne kadar 4.2 milyar TL yatırımla 36 bin 300 kilometreyi aşan fiber ağına ulaştıklarını ve 2.6 milyon hanenin kapısına ışık hızında interneti götürdüklerini de söyledi. Turkcell’in 1 milyonuncu müşterisi İzmir Karşıyaka’dan Onur Yalçın oldu.

Murat Erkan, Onur Yalçın’a içerisinde televizyon, T70 cep telefonu ve T Tablet’ten oluşan bir teknoloji paketi hediye etti. 4.5G ile birlikte Turkcell TV+’ta cepten televizyon izleme oranı günlük 28 dakikaya yükselirken mobil uygulamanın indirilme sayısı 2.5 milyona ulaştı.