Ekonomi Bitcoin’e ‘İsviçre’ benzetmesi

Bitcoin’e ‘İsviçre’ benzetmesi

14.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, dijital para birimleri konusunda en büyük riskin terör örgütleri ve suç şebekelerinin kripto para birimlerini kötü işleri için kullanması olduğunu belirterek, ülkesinin diğer G20 üyeleri ile Bitcoin gibi dijital para birimlerinin “İsviçre banka hesaplarına” dönüşmemesi için çalışacağını bildirdi.

Bitcoin’e ‘İsviçre’ benzetmesi

Washington Ekonomi Kulübü’nün düzenlediği panele katılan Mnuchin, G20’nin dijital para birimlerine yönelik denetimleri ele almaya hazırlandığına işaret ederek, “G20 ile çok yakın çalışacağımız alanlardan biri, bunun (dijital para) İsviçre banka hesaplarına dönüşmemesi olacak” dedi.

Yeniden yükselişe geçti

İnternet aracılığıyla kullanılan ve herhangi bir merkezi otoriteye ya da aracı kuruma bağlı olmayan, ancak, son günlerde farklı ülkelerden gelen düzenleme haberleriyle sert dalgalanmalar yaşayan kripto para birimleri piyasası, yeniden yükselişe geçti. 1426 kripto para biriminin oluşturduğu piyasa değeri cuma gününe göre 33 milyar dolar artışla cumartesi günü 747 milyar dolara çıktı.

Kripto para birimleri piyasasının belirleyicisi Bitcoin ise yüzde 4.52 artarak 14 bin 415 dolardan işlem gördü. Bitcoin 714 milyar dolarlık piyasanın yüzde 32.4’ünü oluştururken, piyasa genelindeki son 24 saatlik işlem hacmi 38.9 milyar dolar olarak hesaplandı. Piyasa değeri sıralamasında ilk beşte yer alan kripto para birimlerindeki günlük değişimler ise şöyle: Bitcoin yüzde 4.52, Ripple yüzde 2.10, Cardano yüzde 27.41, Ethereum yüzde 10.59 ve Bitcoin Cash yüzde 5.01 arttı.