Ekonomi Yeniden 30 bin doların altında! Bitcoin neden düşüyor? 11 Mayıs Bitcoin kaç dolar/TL oldu?

Yeniden 30 bin doların altında! Bitcoin neden düşüyor? 11 Mayıs Bitcoin kaç dolar/TL oldu?

11.05.2022 - 16:39 | Son Güncellenme:

Kripto para borsası son dönemin en sert düşüşlerinden birini yaşıyor. ABD Merkez Bankasının sert sıkılaştırma politikası ve beklentilerin artması ile birlikte en bilinen kripto para birimi olan Bitcoin başta olmak üzere birçok alt coin sert çakıldı. Peki Bitcoin neden düşüyor?

Yeniden 30 bin doların altında Bitcoin neden düşüyor 11 Mayıs Bitcoin kaç dolar/TL oldu

Bitcoin fiyatlarında yaşanan sert düşüşle birlikte kripto para yatırımcısı Bitcoin ve diğer alt coinlerde yaşanan düşüşün nedenini araştırmaya devam ediyor. ABD'de artan enflasyon endişesi ile birlikte ABD Merkez Bankası tarafından yapılan faiz artışı ve para politikasında sıkılaşma ve daralmaya gidileceği beklentileri ile en bilinen kripto para birimi olan Bitcoin başta olmak üzere tüm alt coinler sert düşüş yaşadı. Temmuz 2021'den bu yana en düşük seviyeyi gören Bitcoin şu an kaç dolar/TL'den işlem görüyor?

Haberin Devamı

BİTCOİN KAÇ DOLAR/TL OLDU?

En bilinen kripto para birimi olan Bitcoin 30 bin doların altına kadar geriledikten sonra yeniden 32 bin dolar seviyesinin üzerinde işlem görmeye başladı. Bitcoin an itibariyle 29.674,8 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Yeniden 30 bin doların altında Bitcoin neden düşüyor 11 Mayıs Bitcoin kaç dolar/TL oldu

KRİPTO PARALAR NEDEN DÜŞÜYOR?

Yüksek enflasyona karşı parasal sıkılaşma beklentilerinin artması, riskli varlıklardan kaçış ve doların diğer para birimleri karşısında değer kazanması Bitcoin'in düşüşündeki temel etken.

Fed'in geçen haftaki 50 baz puanlık faiz artırımı düşüşü başlatmıştı. Küresel hisse senedi piyasalarındaki negatif seyre paralel olarak kripto para piyasalarındaki kayıplar da yoğunlaştı.

Piyasalardaki negatif seyirde, para politikasında sıkılaşma beklentilerinin artması, riskli varlıklardan kaçış ve dolar endeksinin 20 yılın en yüksek seviyesine ulaşması etkili oldu.

Haberin Devamı

Analistler, yükselen enflasyonla mücadele için para politikası sıkılaşmasının ve likiditenin azalmasının yatırımcıları küresel piyasalarda riskli varlıklardan uzaklaştırdığını belirtti.

BİTCOİN HAKKINDA ABD'Lİ EKONOMİST'TEN ÇARPICI YORUM!

Bitcoin kısa süreliğine ilk kez 30.000 doların altını gördü. 29.944 dolara kadar gerileyen Bitcoin buradan gelen tepki alımlarıyla yeniden 31.000 doların üzerine tırmandı.

Kripto para karşıtlığıyla tanınan ABD'li ünlü ekonomist Peter Schiff 30.000 dolar seviyesinin önemine dikkat çekti.

ABD'li ünlü ekonomist Peter Schiff Bitcoin'in 30.000 doları kalıcı olarak aşağı yönlü kırması durumunda 'çöküş' yaşayacağını ve 10.000 doların altını görebileceğini belirtti.