Ekonomi Bitcoin’de zirve sonrası sert düşüş

Bitcoin’de zirve sonrası sert düşüş

16.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin’deki borsa yatırım fonlarına (ETF) ilginin artmasıyla peş peşe gelen rekorlar yerini sert düşüşe bıraktı. Önceki gün 73 bin 798 dolara çıkarak rekor tazeleyeyen kripto para birimi, haftanın son işlem gününde yüzde 4,6’lık sert düşüşle 68 bin dolara kadar geriledi.

Bitcoin’de zirve sonrası sert düşüş

Büyük merkez bankalarının bu yıl faiz oranlarını düşürmeye başlayarak daha destekleyici para politikasına yöneleceğine ilişkin beklentiler de hafta boyunca Bitcoin’deki artışı desteklemişti. Hem Bitcoin hem de Ether, BNB ve Solana gibi en iyi 100 token’ın göstergesi bu yıl şu ana kadar yaklaşık yüzde 60 artış gösterdi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ise 11 farklı spot Bitcoin ETF başvurusunu 11 Ocak’ta onaylamıştı.

Haberin Devamı

Soğuk cüzdana girdi

Öte yandan bitcoin’i yasa para birimi olarak ilk kez kabul eden ülke El Salvador 406 milyon dolarlık bitcoin’i ‘soğuk cüzdan’da sakladığını açıkladı. Geçen ay ikinci dönem için yeniden seçilen Devlet Başkanı Nayib Bukele, son bir kaç hafta içinde 85 milyon dolar kar eden El Salvador’un bitcoin varlıklarının “büyük bir kısmını” Orta Amerika ülkesinin topraklarındaki fiziksel bir kasada saklanacak çevrimdışı bir cihaza aktaracağını söyledi. Bukele, “Bitcoin’imizin büyük bir kısmını soğuk bir cüzdana aktarmaya ve bu soğuk cüzdanı ulusal bölgemizdeki fiziksel bir kasada saklamaya karar verdik. Buna bizim ilk bitcoin kumbaramız diyebilirsiniz” dedi. Bukele, 406,6 milyon dolar değerinde toplam 5.689,7 bitcoin’i gösteren yatırımın ekran görüntüsünü paylaştı.