Ekonomi 'Bizde kriz filan yok bunlara aldırmayın'

'Bizde kriz filan yok bunlara aldırmayın'

20.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kriz söylentilerinin manipülasyon olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizde kriz filan yok” dedi. TL vurgusu da yapan Erdoğan, “Bu ülkede bundan sonra Türk Lirası geçerli. Aksi takdirde bunun bedelini öderler” dedi.

Bizde kriz filan yok bunlara aldırmayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönem kriz söylentileri çıktığını söyleyerek, “Bunların hepsi manipülasyondur. Bizde kriz filan yok, evvel Allah güçlenerek geleceğe yürüyoruz, daha da güçleneceğiz. Öyle AVM’lerde şurada burada manipülasyon yapanlara da aldırmayın. Bundan sonra bu ülkede dolarla, euro’yla şununla bununla kira mira yok. Bu ülkede bundan sonra Türk Lirası geçerli. Türk Lirası ile her şey yürüyecek. Aksi takdirde bunun bedelini öderler. Burası Türkiye, burası Amerika değil” dedi. Erdoğan, 19 Eylül Gaziler Günü etkinliği dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törene katıldı. Konuşmasında ekonomi gündemine de değinen Erdoğan, şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

‘İhya dönemindeyiz’

‘Ecdadımız Anadolu’ya gelirken yüreğinde imanıyla bu toprakları baştan sona imar etmiştir. Biz Alparslan’la başladık Osman Gazi ile yürüdük Gazi Mustafa Kemal ile cumhuriyeti ilan ettik. Şimdi ihya dönemini yaşıyoruz. Bu ihya dönemini hep beraber sürdüreceğiz. Kriz mriz sakın ha bunlara aldırmayın. Bunların hepsi manipülasyondur. Bizde kriz filan yok, evvel Allah güçlenerek geleceğe yürüyoruz, daha da güçleneceğiz. Öyle AVM’lerde şurada burada manipülasyon yapanlara da aldırmayın. Bundan sonra bu ülkede dolarla, euro’yla şununla bununla kira mira yok.”

‘TL’nin hükmü var’

Her türlü işlemin Türk Lirası ile yapılması gerektiğini vurgulayan Erdoğan şöyle konuştu: “Bu ülkede bundan sonra Türk Lirası geçerli. Türk Lirası ile her şey yürüyecek. Aksi takdirde bunun bedelini öderler. Burası Türkiye, burası Amerika değil. Dolayısıyla burada Türk Lirası’nın hükmü vardır. Türk Lirası ile beraber mağazanı kiraya verirsin, alışverişini de Türk Lirası ile yaparsın. Zaruretler ayrı konulardır. Bu adımı bu şerefli millet şerefiyle kazandı, şerefiyle adımlarını attı, şerefiyle yeniden tarihini ihya ve inşa etmeye devam edecektir. Bugünkü Türkiye 20 yıl önceki Türkiye’den kat be kat daha güçlü, daha zengin, daha iddialıdır. Yarınki Türkiye bugünkünden daha güçlü, daha zengin, daha iddialı olacaktır. Biz ülkemizi 2023 hedefleriyle somutlaştırdığımız muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkardığımızda inşallah her şey çok daha farklı hale gelecektir.

Haberin Devamı

OVP bugün açıklanıyor

Piyasaların beklediği Orta Vadeli Program (OVP) bugün açıklanıyor. Ekonominin üç yıllık yol haritası olan OVP’nin bu kez, daha öncekilerden farklı olarak daha etkin ve belirleyici bir metin olması bekleniyor. Bunun sinyalini veren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, OVP’nin adı dahil her şeyini değiştireceklerini açıklamıştı. OVP’ye giden yolda ortak akıldan hareket edeceklerini duyuran Albayrak, bu amaçla aralarında DEİK, TÜSİAD ve MÜSİAD’ın da bulunduğu iş dünyası örgütleriyle kapsamlı toplantılar yapmış, görüşlerini almıştı. Merkez Bankası’nın faiz artırımının ardından Albayrak, “Merkez Bankası enflasyonla mücadele konusunda para politikası alanında gerekli gördüğü adımı attı. Şimdi sıra mali taraftaki en önemli husus enflasyonla mücadele, sürdürülebilir ve sağlıklı büyüme, cari açığın düşürülmesi konularında üç yıllık iş planımız olan OVP’de” demişti.