Ekonomi Bor, bu kez de bulaşık deterjanı olacak

Bor, bu kez de bulaşık deterjanı olacak

15.12.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bor madeninden çamaşır yıkama için geliştirilen BORON, bu kez bulaşık deterjanı olarak piyasaya çıkıyor.

Bor, bu kez de bulaşık deterjanı olacak

Yarın kamuoyuna duyurulacak olan yeni borlu bulaşık temizlik ürünleri, kısa süre içinde raflarda yerini alacak. Eti Maden tarafından makinede ve elde bulaşık yıkamak için geliştirilen “BORON Doğal Mineralli Bulaşık Temizlik Ürünleri”, marketlerin yanı sıra PttAVM.com başta olmak üzere tüm e-ticaret platformlarında satışa sunulacak. BORON bulaşık deterjanları elde yıkama için sıvı, makineler için jel ve parlatıcı şeklinde tüketiciyle buluşacak.

Haberin Devamı

Dönmez tanıtacak

Eti Maden’in 1.5 yıllık Ar-Ge çalışmasının sonucu olarak ortaya çıkan BORON bulaşık deterjanları, yarın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in katılacağı etkinlikle tanıtılacak.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, diğer temizlik ürünlerinde olduğu gibi BORON bulaşık temizlik ürünlerinde de petrol türevleri, parfüm ve fosfat gibi insan sağlığına, doğaya ve çevreye zararlı hiçbir katkı maddesi bulunmuyor. BORON bulaşık ürünlerinin, bor madeninin temizleme, yumuşatma, antibakteriyel, anti-alerjen, anti-fungal ve hijyen etkileriyle geliştirilen özel formülüyle bulaşıklarda ekstra temizlik sağladığı belirtiliyor. Yetkililer, “Hassas bir çalışma süreciyle geliştirilen formülü sayesinde BORON bulaşık temizlik ürünleri, SLES, SLS gibi yüzey aktif malzemeler ve ağartıcılar içermiyor. İçerdiği doğal limon yağı, bitkisel özlü hammaddeler ve doğal mineralli formülü ile cildi de tahriş etmiyor” bilgisini veriyor.

Haberin Devamı

Bir tatlı kaşığı yetecek

Ürünün tek şişesi, 41 yıkamaya kadar kullanılabiliyor. Ürünün, az kirli bulaşıklar için 20 ml, normal kirli bulaşıklar içinse 25 ml ölçüsünde kullanılması öneriliyor. Özel formülünün yanı sıra doğal limon yağı içeren BORON sıvı elde bulaşık temizlik ürününün ıslak süngere veya bulaşık suyuna bir tatlı kaşığı eklenerek kullanılması tavsiye ediliyor.