Ekonomi Borsa fırladı: Yüzde 2.5

Borsa fırladı: Yüzde 2.5

20.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Jeopolitik risklerdeki hafifleme ve bu hafta şekillenmesi beklenen yeni kabinenin ekonomi yönetiminde Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yer almaya devam edeceği beklentisiyle Borsa İstanbul yurtdışı hisse senedi piyasalarından pozitif ayrıştı.

Borsa fırladı: Yüzde 2.5


BIST-100 endeksinde alımlar ikinci seansta kuvvetlenirken, endeks kapanışta yüzde 2.5 yükselişle 79.275 puandan günü tamamladı. Gösterge faizin de gerilemesiyle banka hisseleri yüzde 3.65 artış kaydetti.
‘Babacan etkisi’
Yurtiçinde bu haftanın en önemli gündem maddesi, 21 Ağustos’ta toplanacak Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı olacak. Partinin yeni genel başkanının dolayısıyla başbakanın kim olacağının toplantıda ele alınması bekleniyor.
TEB Yatırım Stratejisti Işık Ökte, "Yeni kurulacak kabinede Ali Babacan'ın görevine devam edeceği beklentisinin güçlenmesiyle alımlar görüyoruz" dedi.
Bosphorus Capital Portföy Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yener de, jeopolitik riskte düşüş algısı ve Jackson Hole’da Fed Başkanı Janet Yellen'den yumuşak söylem beklentisinin de BIST'i desteklediğini söyledi.