08.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:
EKONOMİ SERVİSİ
Bu kapsamda, iki genel müdür yardımcısı Ali Çöplü ve Mustafa Baltacı ile Araştırma Müdürü Orhan Erdem’in kendilerine bağlı iş grubu kalmadığı için görevlerinden ayrıldıkları duyuruldu.
Borsa İstanbul yetkileri konuyla ilgili olarak, “Bazı ana iş gruplarının birleştirilmesi söz konusu oldu. Bu birleştirme sonucunda, söz konusu ana iş gruplarını yöneten genel müdür yardımcılarının kendilerine bağlı ana iş grubu kalmadığından dolayı borsada iki genel müdür yardımcılığı pozisyonu kalktı. Yine bu çerçevede genel müdür yardımcılarımız Ali Çöplü ve Mustafa Baltacı görevlerinden ayrıldılar” ifadesini kullandı.
Başkan Tiflis’te
Organizasyonel yeniden yapılanma çerçevesinde Araştırma bölümü ile İş Geliştirme bölümünün birleştirildiğini açıklayan yetkililer, Araştırma Müdürü Orhan Erdem’in görevinden ayrıldığını bildirdi.
Bu kararların yeni alınmadığı, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu’nun 2 Mayıs 2014 tarihli toplantısı ile karara bağlandığı vurgulanırken, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan’ın görüşmelerde bulunmak üzere Gürcistan Tiflis’te olduğu belirtildi.
Pensilvanya’da yüksek lisans
1972 doğumlu Ali Çöplü, 2012’de borsada işbaşı yaptı. Bilkent Üniversitesi mezunu olan Çöplü, yüksek lisans diplomasını University of Pennsylvania’dan aldı.
1973 doğumlu Mustafa Baltacı Haziran 2010’dan bu yana borsada çalışıyor. Ankara Üniversitesi (Siyasal) mezunu
Baltacı, University of Pennsylvania’da yüksek lisans yaptı.