Ekonomi Bulut: Merkez, Fed’den bağımsızlığını gösterdi

Bulut: Merkez, Fed’den bağımsızlığını gösterdi

23.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Ekonomi Başdanışmanı Yiğit Bulut, Merkez Bankası’nın dünkü kararı ile sadece siyasetten değil, ABD Merkez Bankası (Fed) kararlarından da bağımsız olunabileceğini gösterdiğini belirtti.

Bulut: Merkez, Fed’den bağımsızlığını gösterdi

Bulut, Habertürk televizyonunda yaptığı açıklamada, “Faizlerin düşüş seviyesi yeterli midir? Hayır. Önümüzdeki dönemde Türkiye’nin faizleri aşağı çekmeye devam etmesi gerekmektedir” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’de çok ucuz kalmış şirketler ve çok iyi yatırım yapılabilecek alanlar olduğuna dikkat çeken Bulut, şunları söyledi: “Dolayısıyla paranın Türkiye’ye gelişi sadece yüzde 0.25/0.50’lik Fed faizi merceği analiz edilemez. Dolayısıyla Merkez Bankası hareketi ile bunu gördüğünü ve Türkiye’nin hikâyesinin Türkiye’yi diğer ülkelerden ayrıştırabileceğini kendi pozisyonunu güçlendirmesi gerektiğini çok net gördü ve piyasaya çok iyi ifade etti. Piyasa bunu da çok net anladı ki 2.95’in üzerinde bir kotasyon (dolar/TL) görmedik. Hatta şu anda kotasyonlara bakarsanız 2.93 - 94 aralığında oturmaya başladığını net olarak görebilirsiniz.”

Bulut 2016’da yüzde 4’lük büyümenin korunabileceğini de sözlerine ekledi.