Ekonomi Bursa'da çiftçiye 3 milyon çilek fidesi

Bursa'da çiftçiye 3 milyon çilek fidesi

11.04.2018 - 14:51 | Son Güncellenme:

BURSA Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimin nitelikli hale getirilmesi ve artırılması çalışmaları kapsamında Bursalı 600 çiftçiye 3 milyon albion cinsi çilek fidesi dağıttı.

Bursada çiftçiye 3 milyon çilek fidesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, il genelinde tarımsal teknolojik altyapının güçlendirilmesi ve tarımsal verimliliğin artırılması yönünde üreticiye destek çalışmalarını sürdürüyor. Planlanan faaliyetler kapsamında çiftçilere tohum, gübre, ilaç, fide, fidan, tarımsal alet ve makine yardımları da yapılarak, tarımsal ürünlerin nitelik ve nicelik özellikleri artırılıyor. İlçelerin yerel özelliklerine uygun bitkisel çeşitlerin çoğaltılması çalışmaları da verilen desteklerle aynı oranda devam ediyor.

Haberin Devamı

Burrsa Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimin desteklenmesi çalışmaları kapsamında hazırlanan Çilek Destekleme Projesi ile Bursada albion cinsi çilek yetiştiriciliği dönemini başlattı. Kentteki çilek üretiminin daha verimli hale getirilmesi hedefiyle 3 milyon adet çilek fides Bursalı çiftçilere dağıtıldı. Çilek fidelerinde Türkiyenin en verimli türü olarak bilinen albion cinsinin tercih edildiği belirtilen Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Büyükorhan, Orhaneli, Keles, Osmangazi, Kestel ve İnegölden 600 çiftçinin kişi başı 5000er adet olacak şekilde yararlandığını açıkladı.

Büyükşehir Belediyesi, Çilek Destekleme Projesinin başlangıcı olan ve dağıtımı tamamlanan malç serme makinalarıyla çilek tarımının modern şartlarda yapılmasının ilk adımını atmıştı. Bursada yıllık olarak 40-50 bin tonlarda seyreden üretime rağmen ekim alanlarında yıllar itibari ile azalma gözleniyor. Bursa, çilek üretiminde Türkiyede üçüncü sırada yer alıyor.