Ekonomi Bursa'nın kumaşına 60 ülkeden akın var

Bursa'nın kumaşına 60 ülkeden akın var

17.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Giysilik kumaş alanında bölgenin en büyük fuarı olan Bursa Textile Show kapılarını açtı. Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde düzenlenen fuara, 60'a yakın ülkeden 400'e yakın sektör profesyoneli katıldı.

Bursanın kumaşına 60 ülkeden akın var

Bursa Textile Show Fuarı'nda 128 firma 2023 yılı İlkbahar/Yaz giysilik kumaş koleksiyonlarını ziyaretçilerin beğenisine sundu. Fuar, BTSO öncülüğünde Ticaret Bakanlığı, UTİB ve KOSGEB'in işbirliğiyle düzenlendi. Merinos AKKM'de bugün sona erecek olan fuarda, alanında uzman isimler trend sunumları gerçekleştirirken, yurt dışı ve yurt içinden katılımcı firmalar kentteki sektör temsilcileri ile aynı masada buluştu.

Haberin Devamı

Trendleri belirliyor

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, fuarın hem Bursa hem de Türkiye ihracatına katkı sağlayacağını ifade etti. BTSO olarak üyelerin dış ticaretini artırmaya yönelik önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirten Burkay, "Türkiye 2021 yılında 225 milyar dolar ihracat yaptıysa, bunun 30.7 milyar doları tekstil ve konfeksiyon sektörüne ait. Bugün Bursa'da tekstil ve konfeksiyon sektörü 3 milyar dolarlık ihracatıyla otomotivden sonraki en güçlü sektörlerden birisi konumunda" dedi. Tekstilde 2022-2023 trendlerini belirleyen merkezin Bursa olduğunu söyleyen Burkay şöyle devam etti:

"Bursa'daki tasarımcılar ve trend ofisleri, modaya yön veren bütün trendleri burada kendi şirketlerinde ve ofislerinden dünyaya yayıyorlar. Türkiye'nin bölgesinde üretim anlamında en güçlü ülke olması bir anlamda alternatifsiz olmasını da beraberinde getirdi."

Yazarlar