Ekonomi BUTİK DÖNÜŞÜMLE BÜYÜK HEDEF KOYDU

BUTİK DÖNÜŞÜMLE BÜYÜK HEDEF KOYDU

03.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kentsel dönüşüme girme kararı alan Dumankaya, kentin merkezindeki 15-20 dairelik binaları hedefine koydu. Aynı anda 40-50 projeyi dönüştürmeyi planlayan Dumankaya, kurduğu şirketi halka açacak

BUTİK DÖNÜŞÜMLE BÜYÜK HEDEF KOYDU

Gayrimenkul sektöründe bilinirliği en yüksek markalar arasında yer alan Dumankaya, kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirmek için Dumankaya Kentsel Dönüşüm Proje Geliştirme Anonim Şirketi’ni kurarken çalışmalara da başladı.
Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, yeni oluşumla birlikte kentsel dönüşüme de ağırlık vereceklerini belirterek, bu alanda farklı bir model geliştirdiklerini açıkladı.
Uğur Dumankaya, kentsel dönüşümü butik olarak, 15-20 dairelik binalarda geliştirmek istediklerinin altını çizerek, “Bu modelle şehrin merkezi noktalarında aynı anda 40-50 projeye başlayabiliriz” dedi.

Yeni şirket kurdu
İstanbul’un en değerli noktalarının merkezde yer aldığını dile getiren Dumankaya,
“Kentin merkezi noktalarının yenilenmesinin zamanı geldi. Bu kapsamda da Dumankaya Kentsel şirketimizi kurduk. Şirketi belli bir noktaya getirdikten sonra halka açacağız” diye konuştu. Dumankaya, kentsel dönüşümü çözüm ortaklarıyla birlikte gerçekleştireceklerini anlatarak, şunları söyledi:
“Biz markamızı koyacağız ve inşaatı yapacağız. Dev projeler geliştirdik ama artık tek tek binaları da dönüştüreceğiz. Çıkan yasayla birlikte kentsel dönüşüme teşvik de verildi.İlk planda Anadolu yakasına odaklandık. Şu anda birkaç yerle el sıkıştık. Önümüzdeki dönemde inşaatlara başlayacağız. 2014 yılında bu alanda daha hızlı yol alacağız. Markalı konut üreticileri bu pazarı boş bırakmamalı.”

Haberin Devamı

Araplar’ı Kartal’a çekti
Uğur Dumankaya, satışını sürdürdükleri projeler arasında Kartal’daki Horizon ile Maltepe’deki Ritim projelerinin ön plana çıktığını söyledi. İki projenin de farklı özellikleriyle birbirini tamamladığını dile getiren Dumankaya, 103 dairelik Horizon projesinin Kartal’da denize nazır konumuyla zengin yabancıların da ilgisini çektiğini söyledi.
Horizon’un bölgede başka bir benzerinin olmadığını dile getiren Dumankaya, “Horizon ayrıcalıklı bir proje. Projeye yerli yatırımcının yanı sıra Körfez’den çok zengin Araplar ilgi gösteriyor” dedi.

Anadolu yakasına yayılıyor
Uğur Dumankaya, mevcut projelerinin yanı sıra yeni bölgelerde projelere başlayacaklarını açıklayarak, ilk olarak Bahçeşehir’deki Modern Vadi projesinin yanındaki Atletico Towers’ı satışa çıkaracaklarını söyledi. Bunun ardından Sancaktepe’deki 60 ve 20 dönümlük iki arsadaki projeleri gündeme alacaklarını vurgulayan Dumankaya, Beykoz’da da 45 dönümlük bir arsa satın aldıklarını ve projeye başlayacaklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Maltepe sınıf atlıyor
Maltepe’deki Ritim İstanbul projesinin de satışlarının iyi gittiğini açıklayan Uğur Dumankaya, projeden ekim ayında 9 milyon liralık satış yaptıklarını söyledi. Projede 2013 yılında 75 milyon liralık satış yaptıklarını açıklayan Dumankaya, “Projenin bulunduğu alanda yeni yatırımlar var. Önümüzdeki dönemde yepyeni bir Maltepe ile karşılaşacağız. Bölge sınıf atlıyor” diye konuştu.

İkon’da çökme yok
Uğur Dumankaya, Göztepe’de inşaatı tamamlanan İkon projesiyle ilgili ‘çöktü’ söylentilerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Marmaray için bile kaydı dediler. İkon kayıyor, çöküyor deniyor ama öyle bir şey mümkün değil. İstanbul Teknik Üniversitesi’nden ikinci raporu bile aldık. Projeye başlamadan rüzgâr testlerini bile yaptırmıştık. Projede herhangi bir sıkıntı yok. Bu söylentiyi kimin çıkardığını bilmiyoruz” dedi.
Projenin bulunduğu arsada eskiden taş ocağının bulunduğunu hatırlatan Dumankaya, şunları söyledi:
“Orada zemin emniyet gerilmesi 11-12. Normalde 2’dir. Biz orada kaya zeminden dolayı çok derine inemedik. Projenin 100 metre yakınından dere geçiyor. O da söylentilere neden olmuş olabilir. İkon’da birbirine bitişik 3 blok var. Bunlardan ikisi 42, biri 41 katlı. Yoldan geçenler bakınca yükseklik farkını görüyor. Bu da söylentilerin nedeni olabilir.”

En iyi 9. gökdelen seçildi
Uğur Dumankaya, İkon’un 2012 yılında dünyanın en iyi 9. gökdeleni seçildiğini belirterek, “Emporis Skyscraper Awards’ta bu dereceyi aldık. Bu ödüle biz başvurmadık. Onlar bizi bir değerlendirme sonucu layık gördü. Bu da projenin kalitesini gösteriyor. Zaten şu anda projede 800 dairede yaklaşık 1600 kişi yaşıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

AVRUPA KONUTLARI TEM 2’DE 1+1’LER YOK SATTI
Artaş İnşaat’ın yoğun ilgi gören projesi, Avrupa Konutları Tem 2, 106 bin metrekare inşaat alanından oluşuyor. Üç bloğun ve 414 dairenin yer aldığı projede blokların taban oturumu 2 bin 400 metrekare olurken, 87 tane 1+1, 131 tane 2+1, 148 tane 3+1 ve 48 tane 4+1 konut bulunuyor.
1+1 konut satışlarının tamamlandığı Avrupa Konutları Tem 2’de garanti bankası, Zirata bankası ve Odeabank’tan yüzde 25 peşin, yüzde 75 banka kredisiyle daire satılıyor. 12-24 ayda 0.80, 36-63 ayda 0.83, 61-120 aya ise 0.85 faizin uygulandığı projede kışın kapanabilir özelliğe sahip açık yüzme havuzu yer alıyor.

2015 Ocak’ta bitecek
Avrupa Konutları Tem 2’de fitness center, buhar odası, sauna, çocuk oyun alanı ve çok amaçlı spor sahası mevcut. Projede 34 adet ticari ünite bulunurken, yerden ısıtma sistemiyle yenilenebilir enerji kullanıyor.
Sözleşme teslim tarihi 2015 Nisan olarak açıklanan Avrupa Konutları Tem 2’nin 2015 Ocak’ta tamamlanması hedefleniyor. 17 bin metrekarelik arsa üzerine kurulan Avrupa Konutları Tem 2, Gaziosmanpaşa’da TEM 1’in hemen yanında yer alıyor.
Proje TEM otoyoluna 1 kilometre mesafede, Taksim, Mecidiyeköy, Levent, Maslak, Atatürk Havaalanı’na 10 dakika, uzaklıkta, yeni yapılacak 3. havaalanına yakın mesafede bulunuyor.

Haberin Devamı

Anketten yüzde 2 peşinat çıktı Ağaoğlu kampanyaya başladı
Gayrimenkul sektörünün tanınmış isimlerinden Ağaoğlu yeni bir kampanyaya imza attı.
İstanbul’da hayata geçirdiği konut ve ofis projeleri için sadece 15 gün sürecek kampanya ile Ağaoğlu hızla değerlenen projelerindeki yatırım fırsatlarını yüzde 2 peşinat ve faizsiz ödeme seçenekleriyle sunuyor. Ayrıca projelerde yüzde 1 KDV avantajı sağlanıyor.
Kampanya, inşaat süreçleri tamamlanmış ve anahtar teslim My Towerland Ataşehir, Andromeda Gold Ataşehir, Basın Ekspres Yolu üzerinde yer alan My Office 212 projelerinin yanı sıra inşaatı devam eden My Home Küçük Maslak ve Bakırköy 46 projelerini kapsıyor.

İlk gün 180 talep
Kampanya ile ilgili bilgi veren Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Hasan Rahvalı, iç pazarda düzenli araştırmalarla tüketici beklentilerini sürekli analiz ettiklerini ve yaptıkları bu araştırmalar neticesinde tüketiciler için en uygun kampanyayı geliştirdiklerini söyledi.
Rahvalı, “22 bin kişi üzerinde yaptığımız araştırmada gördük ki tüketiciler peşinat ve faiz oranlarında daha uygun koşullar sunulmasını talep ettiler. Biz de tüketicinin sesini dinleyerek tüm projelerimizdeki peşinatları yüzde 2 olarak belirledik ve yüzde sıfır faiz oranlarını tercihlerine sunduk” dedi. Rahvalı, “15 günlük bir kampanya başlattık ve ilk gün 180 talep aldık” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘800 MİLYON $’LIK SATIŞ YAPTIK’
Tüm dünyanın gözünün İstanbul’un üzerinde olduğunu vurgulayan Rahvalı, “İstanbul, dünya başkenti olma yolunda hızla ilerlerken Ağaoğlu projeleri başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere yabancı yatırımcıların ilgi odağı haline geldi. Şu ana kadar yabancı alıcılara 800 milyon doları aşan satış realize ettik” diye konuştu.

İstanbul’un yıldızı parlıyor
Gayrimenkul sektörüne ilişkin açıklamalarda bulunan Hasan Rahvalı, ABD ve Avrupa Birliği’nden gelen son rakamların çok olumlu yönde olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin son dönemdeki gelişmeler de iyi sinyaller verdiğinin altını çizen Rahvalı, “Ülke olarak büyük projelere imza atıyoruz. İki kıtayı birbirine bağlayan Marmaray ile birlikte Kanal İstanbul, 3.Köprü, Hızlı Tren, İstanbul – İzmir Otobanı, Avrasya Tüneli, 3. Havalimanı ve İstanbul Uluslararası Finans Merkezi gibi dev projelerle İstanbul dünyanın parlayan yeni yıldızı olarak öne çıkıyor” dedi.

Ağaoğlu faizsiz ödeme seçeneği sunuyor
Kampanya
Yüzde 2 peşin ve faizsiz ödeme
seçeneği sunulan kampanya, 15 gün boyunca geçerli
olacak
Projeler
My Towerland Ataşehir, Andromeda Gold Ataşehir, My Office 212, My Home Küçük Maslak, Bakırköy 46

Milyonluk daireleri banka kredili satıyor
TOKİ, Özyazıcı İnşaat ve Karadeniz Örnek tarafından hayata geçirilen Yalı Ataköy’de daire fiyatları 1 milyon liradan başlıyor. Peşin ve banka kredili ödemelerle konut sahibi olunabilen Yalı Ataköy Apart’ta alışveriş birimleri de hizmet verecek. Nisan ayından bu yana satışların yapıldığı projenin inşaat alanı 215 bin metrekare.
Bakırköy’de Zeytinlik Mahallesi’nde Galleria AVM’ye yakın mesafede konumlanan proje,
5 blok olarak tasarlanıyor. Deniz manzaralı projede, toplam 512 daireye yer veriliyor.
Yalı Ataköy Apart’ta konut teslimleri 30 Eylül 2015’te gerçekleştirilecek. Blokların 19 kattan oluştuğu projenin ise arsa alanı 72 bin 864 metrekare olarak belirlendi.

Bakırköy’de 120 aya 0.78 faiz uygulayacak
Referans Bakırköy’de ödeme koşulları değişti. Buna göre, yüzde 1 peşinat ile konut sahibi olma fırsatı sunulurken ve 120 aya 0.78 faiz oranı uygulanıyor.
Biskon Yapı ve Kiler Holding ortaklığında inşa edilen proje, 7 ay sonra tamamlanacak. 255 konut ve home-office’ten oluşan projede, fitness alanı, Türk hamamı, sauna, kamelya, kafe, kreş, doğal ışık alan kapalı basketbol sahası, açık yüzme havuzu ve güneşlenme terasları, doğal ışık alan kapalı yüzme havuzu gibi donatılara yer veriliyor.

Konut sahibi olanlara araç hizmeti sunacak
Üyelerine, bir kartla dilediği anda ve ihtiyaç duyulan zaman aralığında araç kiralama hizmeti sunan Mobicar ile konut projeleri üreticisi Nef bir işbirliğine imza attı.
Buna göre, Mobicar’ın, istenildiğinde saatlik ya da günlük, tek kartla, istenilen noktadan, hiçbir prosedür ile vakit kaybetmeden araç kiralama hizmeti, Nef Flats Levent 163 sakinleriyle buluştu. Bu kapsamda projenin otoparkı, Mobicar’ın araçlarının yeni lokasyonu oldu. Artık Nef Flats Levent 163 sakinleri, Mobicar üyesi olarak, ihtiyaç duyduklarında, ister saatlik ister günlük kullanabilecekleri ve 7/24 erişebilecekleri araçlara, otoparklarından ulaşacak.

Kadıköy’e 150 milyon liralık otopark yapacak
İstanbul’un en büyük otoparkını Şişhane’de açmaya hazırlanan Parkturk, Kadıköy Söğütlüçeşme Mevkii’nde 550 araç kapasiteli otopark yatırımının temelini attı. 15 milyon liralık yatırımla gerçekleşecek projenin 2014 yılında hizmete girmesi planlanıyor.
Kamu kaynaklarına dokunmadan akıllı ve çevreci otoparklar inşa ettiklerini belirten Parkturk Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özgür Tezel, 15 bin metrekareyi aşan inşaat alanında İstanbul’un en büyük zemin altı kat otoparklarından birini daha hizmete almaya hazırlandıklarını açıkladı.