Ekonomi Büyüme sürecinde markalaşma önemli

Büyüme sürecinde markalaşma önemli

04.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TTYD) düzenlediği Tourism Investment Forum 2023 (TIF2023), gerçekleştirildi. TIF2023’te Türkiye’nin turizmde büyüme sürecinde markalaşmanın kritik olduğu belirtildi.

Büyüme sürecinde markalaşma önemli

TIF2023’te konuşan TTYD Başkanı Oya Narin, Türkiye’nin bugün dünyada ilk 4 destinasyon arasına girdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Konuşmasında markalaşma konusuna da değinen Narin, ulusal ve uluslararası markaların konaklama işletmeciliğinde daha fazla yer almasının sektörün büyümesine katkı yapacağının altını çizdi. Narin, ayrıca Türkiye’nin turizm işletmeciliğinde rüştünü ispatladığını ve hemen her segmentte misafirlerini ağırladığına dikkat çekti.

TTYD üyelerinin Türkiye’de bugüne kadar yapılan 120 milyar dolarlık yatırımın yarısını gerçekleştirdiğini vurgulayan Narin, turizm yatırımcılarının yeni ve daha iyi ürünlerle ülke turizmini yukarıya çıkarmakta kararlı olduğunu vurguladı.

Stratejik sektör

Açılışta konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan ise, turizmin Türkiye için stratejik sektör olarak belirlendiğini belirterek, turizmi 12 aya yaymanın mümkün olduğunu ifade etti. Alparslan, turizm yatırımları için mevzuat değişikliklerine de değindi ve bu konudaki çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Özgür Burak Akkol, Türkiye’nin turizmde büyüme sürecinde markalaşmanın kritik olduğunu, markalaşma stratejisi için ise Türkiye’nin değerleri ve coğrafi konumunun kritik olduğunu vurguladı.