Ekonomi ‘Büyümek için risk almak zorundayız’

‘Büyümek için risk almak zorundayız’

23.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, “Büyümek için en iyi zaman, başka kimsenin risk almaya cesaret edemediği zamandır. Belki de bugünleri kastediyoruz. Büyümek için risk almak zorundayız” dedi.

‘Büyümek için risk almak zorundayız’

Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) tarafından düzenlenen Uluslararası 22. Türkiye İç Denetim Kongresi’nde konuşan Bilecik Türkiye’nin yeni hikayesinin “dijital dönüşüm” üzerinden yazılacağına inandıklarını ifade etti. Hammaddenin üretiminden tedarik sistemine, tüketici bilincinin geliştirilmesine kadar bütün süreçlerde iş modellerini yenilikçi bakış açısıyla şekillendirmek ve dijital dönüşümü sağlayacak inovatif çözümler geliştirmek gerektiğini anlatan Bilecik şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Büyümek için en iyi zaman, başka kimsenin risk almaya cesaret edemediği zamandır. Belki de bugünleri kastediyoruz. Büyümek için risk almak zorundayız. Bu nedenle düzenleyicilerin ve yönetim kurullarının gündemindeki bir diğer önemli konu da risk kültürüdür. Hayatın her alanında olduğu gibi, iş yaşamında da davranışlarımızı, kültür belirliyor.”

Yeni raporlama sistemi

Kongrede konuşan Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu da şirketlerin yeni bir dijital çağa girdiğini belirterek şunları söyledi:

“Kurum kültüründe gözlenen eksiklikler şirketlerin dijital çağda başarılı olmasının önündeki en önemli engellerden. Yeni Kurumsal Yönetim Raporlama Çerçevesi’nin 2019 yılında kapsamdaki tüm borsa şirketleri için yürürlüğe girmesi planlanıyor.”