Ekonomi ‘Büyümek isteyenleri borsaya bekliyoruz’

‘Büyümek isteyenleri borsaya bekliyoruz’

14.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Araç kiralama sektörünün yüzde 91’lik sözleşme yenileme oranına sahip şirketi Escar Turizm Taşımacılık Ticaret A.Ş (Escar),  dün gerçekleştirilen gong töreniyle, Borsa İstanbul’da (BİST) işlem görmeye başladı.

‘Büyümek isteyenleri borsaya bekliyoruz’

Escar, şirket payları, Ana Pazar’da 15 TL baz fiyatla “ESCAR” kodu ile işlem görüyor. Halka arz fiyatının 15 TL olduğu ihraçta halka arz büyüklüğü 165 milyon TL olurken, İnfo Yatırım aracılığıyla gerçekleştirilen halka arza katılım sağlayan yatırımcı sayısı 29 bin 810 olarak gerçekleşti. İhraç sonrası halka açıklık oranı ise yüzde 20.26 oldu.

Haberin Devamı

Gong töreninde konuşan Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, sermayesini güçlendirerek büyümek isteyen şirketleri borsaya beklediklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Halka arzların birçok faydasını ve tavsiye etme nedenlerimizi her ortamda anlatıyoruz: Örneğin finansman imkanı, likidite, kurumsallaşma, marka değeri, kredibilite gibi. Ancak vurgulamak isterimki, bu nedenlerin dışında, halka arzların şirketlerimiz açısından çok önemli sonucu vardır: Özsermayelerini  güçlendirme imkanına kavuşmuş olmalarıdır. Tüm dünyayı etkisi altına alan bu salgında şirketler için güçlü bir öz sermaye yapısının ve sağlıklı bir nakit akışının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık.

Sermaye piyasamızın bu olumlu katkısının, halka açılacak şirketlerimiz için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum.”

Yazarlar