Ekonomi Çalışanlar tatil hesabına başladı

Çalışanlar tatil hesabına başladı

29.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yeni yılın başlangıcıyla birlikte çalışanlar izinlerini ve tatil günlerini hesaplayarak yıl içindeki planlarını yapmaya başladı.

Çalışanlar tatil hesabına başladı

2024 yılında haftalık izinler haricinde yıllık izinden bir hafta kullanarak 40 güne kadar tatil yapmak mümkün. Ancak bayram ve özel günler dolayısıyla verilen resmi tatillerin yanı sıra çalışanların yasal hakkı olan pek çok izin türü var. İnsan kaynakları platformu Kolay İK, çalışanların, İK profesyonellerinin ve işverenlerin ücretli, ücretsiz veya şirket politikasına göre belirlenen özel izinlerle ilgili detaylı bilgileri izinturleri.com sayfasında bir araya getirdi.

Haberin Devamı

Kolay İK CEO’su Çağlar Yalı, izinturleri.com projesinin çıkış noktasını şöyle açıkladı: “Tüm çalışanlar haftalık izin, bayram izni gibi izinlerini biliyor ve bunları kullanıyor. Ancak bunların yanı sıra yasalar çerçevesinde belirlenen pek çok izin türü var. Örneğin iş sözleşmesinin feshi durumunda, çalışan ihbar süresi içerisinde iş arayabiliyor. Doğum, ölüm, evlilik, refakat, mazeret gibi pek çok ücretli izin türü de bulunuyor. Bunların yanında yol, askerlik gibi kapsamı şirketlere göre değişen izinler ve doğum günü, sigara içmeme gibi tamamen şirket politikasına göre verilen izinler de var. İşte biz tüm bu izinleri bir sayfada toplayarak, şartları, süresi, ilgili kanun maddesi ve merak edilen diğer sorulara ayrı ayrı cevap verdik. Bu sayede çalışanlar hem yasal hakları olan izinler hakkında detaylı bilgi sahibi olabilir hem de çok daha planlı bir tatil programı oluşturabilirler. İK departmanları ve işverenler ise iş gücüne yönelik planlamalarını son dakikaya bırakmadan rahatlıkla yaparak verimliliği artırabilir.”

Haberin Devamı

İK’ya özel takvim

izinturleri.com sayfasında ayrıca Kolay İK’nın her yıl hazırladığı İK Takvimi de yer alıyor. Çalışanlar, 2024 yılı içindeki resmi ve idari tatillerin yanı sıra İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası, Öğretmenler Günü, Tıp Bayramı gibi özel günlerin de işaretlendiği bu takvimi ücretsiz olarak bilgisayarlarına indirerek yıllık programlarını takip edebilir, özel günlere yönelik projeler geliştirebilirler.