Ekonomi Çalışmayı sevdiren şirket!

Çalışmayı sevdiren şirket!

08.04.2016 - 19:04 | Son Güncellenme:

Great Place to Work Enstitüsü tarafından hazırlanan “Türkiye’nin En İyi İşverenler” listesinde yer alan GittiGidiyor’un çalışanlarına sunduğu imkanlar ve çalışma ortamıyla kariyerine global bir deneyim eklemek isteyenlerin listesinde ilk sıralara yerleşiyor.

Çalışmayı sevdiren şirket

2015 yılında aldığı önemli ödüllerle projelerini taçlandıran GittiGidiyor, Türkiye İnternet Ölçümleme Araştırması (IAB)’ye göre ülke geneli e-ticaret kategorisinde “En çok tercih edilen e-ticaret sitesi ”.2015 yılında,Great Place to Work® Enstitüsü’nün “Türkiye’nin En İyi İşverenler” listesinde girenGittiGidiyor, çalışanlarına sunduğu kariyer gelişim olanakları, renkli çalışma ortamı ve global bir deneyimle bu yıl da listelerdeki yerini zorlayacak.

Haberin Devamı

Bir eBay şirketi olarak her alanda global bir deneyim sunan GittiGidiyor, düzenlediği kişisel gelişim programları ve eğlenceli etkinliklerle çalışanlarının verimliliğini arttırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Oluşturulan yıllık etkinlik takvimiyle IK ekibinin de içinde yer aldığı ve farklı departmanlardan çalışanların bir araya geldiği GittiGidiyor etkinlik ekibi şirket içinde gerçekleştirilen motivasyonel etkinlikleri yönetiyor. Organizasyonlar için ayrı bir bütçeye sahip olan bu ekip tematik happy hour’lar, workshoplar, yıllık değerlendirme toplantıları dışında birçok sosyal etkinlikdüzenliyor.Son zamanlarda yapılan etinlikler arasında; midye akşamı, Heybeliada Hazine Avı oyunu, eBay 20. Yıl kutlaması, karaoke partisi, spor turnuvaları, Bozcaada koşu etkinliği, Berlin WIN etkinliği, kadınlar gününe özel brunch ve makyaj eğitimi, Yılbaşı partisi, Mesut Süre stand-up gösterisi, langırt ve playstation turnuvası ve çok daha fazlası var.

Haberin Devamı

GittiGidiyor’un alışılmışın dışında tasarlanan farklı çalışma ortamı da çalışanların motivasyonunu üst seviyeye çıkarıyor. eBay renklerinde dekore edilen şık, modern ve farklı açık ofiste çalışanlar, yoğun iş tempolarından fırsat buldukça Play Station oynama alanında video oyunları oynuyor, lounge alanında sohbet ediyor, masaj koltuklarındadinleniyor, langırt masası ve salıncakta eğlenceli vakit geçiriyor.Çalışanlar, ayrıcalounge alanında çalışma arkadaşları ile birlikte dart, tabuu ve Jenga da oynayabiliyor.

Sağlıklı yaşam ve özellikle sağlıklı beslenme konularına da önem veren GittiGidiyor her sabah ikram edilen sağlıklı kahvaltı menüsü vediyetisyen gibi hizmetleri ile çalışanlarının sağlıklı bir yaşam sürmesine de özen gösteriyor.Kışın en soğuk döneminde salep, yazın kavurucu sıcağında dondurma ikramlarının yanı sıra çalışanlara hiç beklemedikleri anlarda hoş sürprizler de yapılıyor.

eBay global ile aynı anda gerçekleşen LGBT ve WIN (Women’s Initiative Network) yapılanmaları ilecinsel ayrımcılık ve kadınların iş ve özel hayatlarında karşılaştıkları zorluklara yönelik farkındalık çalışmaları ve etkileşimi arttırmaya yönelik etkinlikler düzenleyen GittiGidiyor, bu kapsamda sadece kadın çalışanların bir araya geldiği kahvaltı buluşmaları, kişisel gelişime katkıda bulunacak workshoplar ve üst düzey kadın liderlerle sohbet günleri gerçekleştirirken Şubat ayında çalışanlarına LGBT Hakları Eğitimi de verdi.

Haberin Devamı

GittiGidiyor Kurumsal Sosyal Sorumluluk alanında yaptığı çalışmalarıyla farkındalık yaratmak, fayda sağlamayı hedefliyor. Bunun için sivil toplum kuruluşlarıyla her zaman omuz omuza çalışan şirket, girişimci kadınları destekliyor, çalışanlarının katıldığı sosyal sorumluluk aktiviteleri düzenliyor. 2016 yılında, kurumsal sosyal sorumluluk alanında önemli araştırmalar gerçekleştiren GittiGidiyor, daha uzun soluklu ve kapsamlı bir projeyle kullanıcılarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. GittiGidiyor’un bugüne kadar yakın çalıştığı vakıf veya dernekler arasında; Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (Koruncuk) ve Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV), OGAD(Otizm Güçlü Aile Derneği), KAÇUV (Kanserli Çocuklara Umut Vakfı); LÖSEV (Lösemili Çocuklar Vakfı), Unicef Türkiye, TEMAbulunuyor.

Haberin Devamı

Çalışanlar, kariyer eğitimleri ile kendilerine yatırım yapıyor
2011 yılında eBay ailesine katılanGittiGidiyorsadece renkli ve verimli çalışma ortmıyla değil, çalışanlarının kariyer gelişimlerine destek veren çalışmalarıyla da dikkat çekiyor.Her yıl eBay tarafından gönderilen uzman eğitmenler GittiGidiyorçalışanlarına “Koçluk ve Liderlikeğitimi” veriyor. Ekip yönetimi, koçluk, stres ve zaman yönetimi konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan bu eğitimleruzun soluklu çalışan ve etkin lider olma konularında sağlam bir temel oluşturmayı amaçlıyor.

Eğitim programları kapsamında yönetici pozisyonuna yükselmeyi başaran çalışanlar, eBay’in Kaliforniya eyaletinde bulunan kampüsünde uzun süreli liderlik programlarına katılarak kariyerlerinde yeni bir deneyim ekleme fırsatı buluyor. Kullanıcılarıyla ilişkisini ilişkiyi rakamlar yerine memnuniyet üzerine kurmayı ilke edinen GittiGidiyor,başarıya odaklanmış bir organizasyonun temelinde mutlu çalışanlar olması gerektiğine inanıyor.

Haberin Devamı

Üniversiteden yeni mezun olan gençlere de global bir deneyim yaşama fırsatı sunarak kapılarını sonuna kadar açan GittiGidiyor’da teorik bilgileri staj yaparak pratiğe dönüştürme ve kariyerlerine güçlü bir başlangıç yapılmasına imkan tanınıyor.

Her çeyrek sonunda “All Hands” adı altında tüm departmanların geçmiş ve gelecek projelerinin anlatıldığı toplantılar gerçekleştiren GittiGidiyor’da, çalışanların bilgi seviyesinin arttırılması ve kurum kültürü bütünlüğünün sağlanması hedefleniyor. Farklı aktivitelerle de zenginleştirilen All-Hands toplantılarının ilki,bu yıl Polonezköye’de ritim atölyesi gibi eğlenceli takım aktiviteleri eşliğinde yapıldı.

“İnsana yatırım bizim için her şeyden önce gelir”
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan GittiGidiyor İnsan Kaynakları Müdürü Murat Yüksel; işe alım sürecinde adayların yetenekli, öğrenmeye açık ve takım ruhuna sahip olmalarına önem verdiklerini belirterek, “Eğitim kültürünün bireylerle sınırlı olmayıp kurumlar için de geçerli olduğuna inanıyoruz. Bireyler kendilerini eğittiği gibi kurumlarda çalışanlarını eğiterek ve onların kariyer hedeflerine yardımcı faaliyetleri hayata sokarak kendilerini eğitir ve sürekli geliştirir. Bu eğitim kültürüne sahip bir şirket olduğumuzdan, bizimle çalışmak isteyen adaylardan sürekli eğitime açık olmalarını da bekliyoruz. Verdiğimiz eğitimler yalnızca satış rakamlarını daha yüksek seviyelere çekme üzerine kurulu değil aynı zamanda kişiler ile iletişim kalitesinin üst seviyelere çıkarılması üzerine de kurulu” dedi.

Yazarlar