Ekonomi Calvin Klein, Türkiye’de Çiçek’le büyüyecek

Calvin Klein, Türkiye’de Çiçek’le büyüyecek

01.05.2009 - 00:06 | Son Güncellenme:

Calvin Klein (CK)?markasının jean, hazır giyim ve aksesuarlarının Türkiye distribütörlüğünü Eren Holding’den devralan Çiçek İç Giyim, yeni mağazalarla büyümeyi hedefliyor

Calvin Klein, Türkiye’de Çiçek’le büyüyecek

Çiçek İç Giyim’in Calvin Klein’den sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Sami Stamati, anlaşmanın 1 Nisan’da yapıldığını belirtti. Calvin Klein’ın Avrupa’dan Sorumlu Başkanı Thomas Axmacher’den teklif aldıklarını belirten Stamati şunları söyledi:
“Axmacher, Eren Holding ile anlaşmalarını karşılıklı feshetmek istediklerini söyledi. CK’ın konfeksiyon ve aksesuar faaliyetlerini Çiçek İç Giyim’e devretmek istediklerini ifade etti. Biz de Calvin Klein markasına güvendiğimiz için kabul ettik.
Eren Holding’den, markayı üç mağazasıyla birlikte devraldık. Krizden fırsat yaratılmış olacak. Eğer kriz olmasaydı böyle bir anlaşma olur muydu? Bu kadar kolay olmazdı.”

Haberin Devamı

‘2 milyon euro yatırım yaptık’
Markayı alma aşamasında 2 milyon euro yatırım yaptıklarını kaydeden Stamati, “Yatırımlarımız devam edecek. 2011’den itibaren Calvin Klein Kids serisini de Türkiye’ye getireceğiz ve konsept mağazalar açacağız. Ciromuzun yüzde 80’nin Calvin Klein Jeans’ten, yüzde 20’sinin ise CK Calvin Klein ve aksesuardan olacağını öngörüyoruz” dedi. 
Stamati, Calvin Klein’ın İstinye Park, Ankara Cepa ve İzmir Forum Bornova’da var olan mağazalarına, Bağdat Caddesi’nde bir mağaza ekleyeceklerini belirtti. Yıl sonunda 10 milyon TL?ciro hedeflediklerini anlatan Stamati, 2014’e kadar 15 mağazaya ulaşmayı planladıklarını kaydetti.