Ekonomi Çamaşır uymadı terlik verelim

Çamaşır uymadı terlik verelim

23.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sinan Öncel, Brezilyalı kadınlarla Türk kadınlarının ‘beden uyuşmazlığı’ nedeniyle Gisele Bündchen iç çamaşırlarının satışını durdurduklarını, terlik satışının sürdüğünü söyledi

Çamaşır uymadı terlik verelim

Bir buçuk yıl önce Brezilyalı top model Gisele Bündchen’in kendi ismiyle çıkardığı iç çamaşırlarını Türkiye pazarına getirdiklerini söyleyen Twigy Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Öncel, “Kendisinin de katıldığı bir defile ile koleksiyonu tanıttık ve internet üzerinden satışlarını yaptık. Fakat Brezilyalı kadınlarla Türk kadınlarının beden uyuşmazlığı nedeniyle (vücut hatlarından kaynaklanan) koleksiyon, bu pazarda alıcı görmedi. Brezilyada üretilen çamaşırların beden orantılarının çok farklı olduğunu internet üzerinden yaptığımız satıştan anladık” dedi. Bu nedenle satışları durdurma kararı aldıklarını ifade eden Öncel, “Ancak Gisele ile yaptığımız terlik koleksiyonu anlaşmamız 8 yıldır devam ediyor” diye konuştu.

Ciddiyete dönüş!
Twigy’nin şimdiye kadar hep şakacı ve eğlenceli terlikleriyle ön plana çıktığını kaydeden Öncel, “Şakacı terlikler yine devam ediyor ancak yeni koleksiyonlarda ciddi terliklere biraz daha ağırlık vereceğiz” dedi.
Aralık ayında SocialBakers araştırmasına göre Twitter’da en çok etkileşime sahip ikinci marka olduklarını söyleyen Sinan Öncel, “Ocak ayında da aynı araştırma sonucunda ilk beşe girmeyi başardık. Bu iki ay boyunca listedeki tek perakende markası olmaktan dolayı çok mutlu olduk” dedi.
Destekledikleri başkan adaylarıyla ilgili ilginç bir sosyal medya kampanyası başlattıklarını söyleyen Sinan Öncel, bu kampanyanın detaylarını şöyle anlattı: “Dünyadan başarılı belediyecilik ve şehir tasarımı örneklerinin verildiği bu kampanyada paylaştığımız görsellerle politik görüşlerin ötesinde bir noktaya değindik. Ülkemizde aslında nelere daha çok önem verilmeli konusuna ayna tutmak istedik. Projemiz verimli oldu.”

Haberin Devamı

Rengarenk ve desenli moda
Sinan Öncel, terlikte son dönemde öne çıkan trendlerle ilgili şunları söyledi: “Her zaman terlikte trendleri yakalamanın yanında trend yaratmaya özen gösterdik. Yaz koleksiyonumuzda, yine sezon trendlerini göz önünde bulundurduk ancak terlikte yine farklı dokunuşlarla stilimizi yansıttık. Her yaz olduğu gibi bu sezon da renkli ve desenli ürünlerimiz öne çıkıyor. Tabii Twigy’nin olmazsa olmazı Ipanema da bu sezon yine Brezilya plajlarını Türkiye’ye getiriyor.”