Ekonomi ‘CAMPBELL’S ÇORBASINIDA YAPABİLİRİZ’

‘CAMPBELL’S ÇORBASINIDA YAPABİLİRİZ’

20.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Türkiye’nin gıda hafızasıyız, gıdayla ilgili 11 bin formülümüz var” diyen Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, bu formüllerin bir zamanlar kabusu olduğunu çünkü, yaz aylarında temize çektiğini anlattı.

‘CAMPBELL’S ÇORBASINIDA YAPABİLİRİZ’

Grubun İzmir’de hazır çorba üreten Örgen Gıda fabrikasında düzenlenen toplantıda konuşan Ülker şöyle dedi: “Bizim Mutfak markasının en önemli ürünü çorba. Babam Sabri Bey’in de anneme sipariş ettiği çorbalar vardı. Mesela domatesli pirinç çorbası... Bizim evde en gözde çorba yine bir domates çorbası, ama bu kez kremalı domates çorbası... Benim çok sevdiğim bir çorba daha var; Fakaş Çorbası. Bu isim aslında ufak aşın kısaltmasıdır. Aş, Kırım’da mantıya denir, mantı iri yapılır. Eğer küçük yaparsanız çok lezzetli bir çorba olur.”
Yurtdışında öğrenciyken en kolay hazırlanan yemeğin çorba olduğunu anlatan Ülker, “Birşey bulamazsam ekmeğin arasına çikolata koyardım” dedi.

Ramazanda çorba içiliyor
Yurtdışında hazır çorbaların farklı olduğunu belirten Ülker, “Türkiye’de talep olursa o çorbaları da yaparız. Andy Warhol’un tuvallerindeki çorbalardan da yaparız” diye konuştu. Warhol, Campbell’s Soup şirketinin çorba konserve çeşitlerini resmetmişti. Bu arada Ülker, Godiva’yı Campbell’s’tan satın almıştı.
Amaçlarının tüketiciyle aralarındaki bağı kuvvetlendirmek olduğunu kaydeden Ülker, Bizim Mutfak’ın çorbalarının paketinin 30 kuruşa geldiğini söyledi. Ramazan’ın yaklaştığını hatırlatan Ülker, Ramazan’da sabah akşam, haftanın 7 günü çorba içilirken, diğer günlerde tüketimin bunun yarısı kadar olduğunu belirtti.