Ekonomi "Çelik'in sınavını akrabaları kazandı"

"Çelik'in sınavını akrabaları kazandı"

18.02.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

"Çelik'in sınavını akrabaları kazandı"

Çelikin sınavını akrabaları kazandı

CHP Malatya Milletvekili Ayhan Fırat, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Necati Çelik'in kayınbiraderi Semih Bora, kardeşinin kayınbiraderi Semih Mat, yeğeni Şeniz Denizman ve Ahmet Çelik adlı akrabalarının SSK sınavı ile Gölcük Dispanseri'ne alındığını tespit etti. Fırat, Çelik'e yönelttiği soru önergesinde, "Eğer bir yakınım sınavı kazanmış ise, istifa ederim" sözlerini hatırlatarak, "Ne zaman istifa etmeyi düşünüyorsunuz?" dedi.
Fırat, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından yanıtlanması istemi ile TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, Bakan Çelik'in 4 akrabasının SSK sınavı ile Gölcük Dispanseri'nde göreve başlatıldığını açıkladı. Fırat, önergede Çelik'in akrabaları olduğunu iddia ettiği kişilerin tek tek nüfus kayıtlarını açıklayarak, şunları söyledi:
"Baba adı Arif, Ana adı Emine olan ve 1971 Gölcük doğumlu Semih Bora kayınbiraderiniz değil midir?, Baba adı Remzi, ana adı Neriman olan ve 1959 Gölcük doğumlu (memur) Semih Mat, özkardeşinizin kayınbiraderi değil midir? Baba Adı Yusuf İzzettin, ana adı Seyhan olan, 1975 doğumlu, nüfusun cilt no 008/04, sayfa 47 ve 90 kütük kayıtlı, Zehra oğlu Ahmet Çelik akrabanız değil midir?, Eğer bunlar doğru ise, 25 Aralık 1996 günü Yüce Meclis'te ve halkın karşısında yapmış olduğunuz konuşmada, "Eğer bir yakınım SSK sınavını kazanmış ise istifa ederim" demiştiniz. Bu durumda ne zaman istifa etmeyi düşünüyorsunuz?"
Fırat, ayrıca verdiği bir soru önergesinde de, Bakan'ın Gölcük Sosyal Sigortalar Dispanseri'nde işe başlayan İsmail Ellibeş ve Nuri Gür adlı şahıslarla da akrabalık bağı bulunup bulunmadığını sordu. Fırat, önergesinde 1956 doğumlu Nuri Gür adlı şahsın 41 yaşında olduğunu vurgulayarak, "41 yaşına basan bir elemanı hangi yasaya göre memur olarak işe başlattınız?" dedi.
DEVLET Bakanı Sabri Tekir başkanlığında, bürokrat ve işadamlarından oluşan 76 kişilik heyet, temaslarda bulunmak üzere yarın Malezya ve Endonezya'yı kapsayan bir geziye çıkıyor. Bugün başlayacak geziye katılacak heyette 58 işadamı bulunuyor
1 Mart'ta sona erecek gezide, Devlet Bakanı Tekir ve beraberindeki Türk heyeti ilk önce Endonezya'da temaslarda bulunacak. İki ülke arasındaki karma ekonomik komisyon toplantısının da yapılacağı Endonezya'da, çifte vergilendirmeyi önleme ve vergi kaçakçılığına engel olma anlaşmasının da imzalanması bekleniyor.