Ekonomi CEO’lar var olmayan tuvaletleri arıyorlar!

CEO’lar var olmayan tuvaletleri arıyorlar!

21.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumunu izlemek için 4 muhabirini İsviçre’nin bu kasabasına gönderdi.

CEO’lar var olmayan tuvaletleri arıyorlar

Bir hafta süren zirveyi yaptığı bir ilüstrasyon ile özetleyen gazete, aralarında CEO, hükümet görevlisi, diplomat ve uluslararası örgüt temsilcisinin davet edildiği zirvedeki otellerin çok kötü olduğunu yazdı. Katılımcılar için hiç bir zaman yeterli oda bulunmadığına işaret eden gazete Bank of America heyetinin bazı toplantılarının içinde bir insan isketeli bulunan doktor odasında gerçekleştiğini ifade etti. Alplerdeki bu küçük kasabada tuvalet sorununa da dikkat çeken QSJ, “Var olmayan tuvaletleri arayan bu kadar çok CEO’yu başka hiçbir yerde bulamazsınız. Muhtemelen dünyada arkanıza döndüğünüzde sıradaki kişinin Jane Goodall, diğer bir deyişle önünüzdeki kişinin Sam Altman olduğunu fark edeceğiniz tek yer burasıdır” ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

Milyarder işadamlarını ‘yaşlanmış rock yıldızlarına benzeten gazete, “Kötü oteller, hiç yetmeyen şaraplar, yaşlanmış rock starlar çalmaya devam ediyor, CEO’lar, kraliyet mensupları ve politikalar arasında hiç bitmeyen networking çalışmaları. Davos’un kaygan sokaklarında soğukla mücadele ederken veya limuzinlerinin tek yön yolda karınca misali ağır ağır yol almasını beklemek eşsiz bir deneyim” yorumunda bulundu.