Ekonomi Cepte 12 takside uzatma geldi

Cepte 12 takside uzatma geldi

01.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Cepte 12 takside uzatma geldi

Cep telefonunda taksitte beklenen uzatma geldi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, “3 bin 500 TL’nin üzeri cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan kredilerde 12 aylık taksit imkanı nisan sonuna kadar sürecek” dedi. Akben, “3 bin 500 TL’nin üzeri cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan kredilerde 12 aylık taksit imkanı 31 Ocak’ta bitecekti. Bu taksit imkanı nisan sonuna kadar sürecek” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Sektöre nefes

Akben’in açıklaması sektörü sevindirdi. Mobil İletişim Araçları Ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Başkanı Musatafa Kemal Turnacı, “BDDK’nın aldığı uzatma kararını büyük bir sevinçle karşıladık. 12 taksit uygulamasının fiyat segment bağımsız 2019 yılı sonuna kadar devam etmesini istiyoruz” dedi.

BDDK’nın düzenlemesinin daralan sektöre nefes aldırdığının altını çizen Turnacı, “Taksit düzenlemesi sonrasında sektörümüz bir ivme yakaladı ve yüzde 30-35 oranında büyüdü. Bu yükselişin sürdürülebilir olması adına taksit düzenlemesinin devam ettirilmesi gerektiğine inanıyorduk. Uzatma kararını büyük bir sevinçle karşıladık. Sektörde, diğer sektörlerde olduğu gibi 12 taksidin fiyat segment bağımsız 2019 yılı sonuna kadar devam etmesini istiyoruz” dedi. -EKONOMİ SERVİSİ