EkonomiÇevre dostu THY’ye platin sertifika

Çevre dostu THY’ye platin sertifika

18.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul Havalimanı’ndaki operasyon merkezi (OC) ve ekip terminali binası ile Leed v4.1 (Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) işletme sertifikası aldı. THY platin işletme sertifikasına sahip dünyada üçüncü, Avrupa’da ise birinci havayolu oldu. İşletilen binalarda işe verilen önem ve gösterilen özen neticesinde alınan bu sonuç, THY’yi sektörün diğer markaları arasında pozitif ayrıştırdı.

Çevre dostu THY’ye platin sertifika

EKONOMİ SERVİSİ - THY Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay “Dünyada en çok ülkeye uçan havayolu olarak çevre dostu operasyonlarımızı yalnızca uçuşlarımızda değil çalışma alanlarımızda da geliştiriyoruz. Avrupa’da, Leed derecelendirmelerinin en yüksek seviyesi olan platin sertifikasına sahip ilk havayolu olmak bu noktada çok değerli bir gösterge. THY ailesi olarak dünyamızın geleceğine odaklanmaya devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

THY’nin İstanbul Havalimanı’nda bulunan ve çevreci nitelikleri ile öne çıkan OC- Ekip Terminali, 2 bine yakın ofis çalışanının, yoğun günlerde de yaklaşık 1000 kokpit ve 4 bin 500 kabin ekibinin eş zamanlı kullanabildiği A sınıfı ofis ve terminal binası olarak niteleniyor. Ekip terminali bölümünde, pilot ve kabin memurları ana terminal binasına uğramadan, uçuş öncesi ekipteki diğer çalışanlarla buluşup gerekli hazırlıklarını yapıyorlar, uçuşa kadar zaman geçirebiliyorlar, 7 gün 24 saat açık restoranda yemek yiyebiliyorlar ve oradan direkt uçağa geçebiliyorlar.

KEŞFETYENİ
Ünlü şefi yıkan ölüm! 'Baba yadigarını kaybettik'
Ünlü şefi yıkan ölüm! 'Baba yadigarını kaybettik'

Cadde | 24.05.2025 - 07:42

Şef Mehmet Yalçınkaya, sosyal medyadaki son paylaşımıyla takipçilerini üzdü.

Yazarlar