Ekonomi ‘Citi’nin devri tamam ‘Deniz’ hedef büyüttü

‘Citi’nin devri tamam ‘Deniz’ hedef büyüttü

04.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

DenizBank, Citi Türkiye’nin bireysel bankacılık bölümünü yasal onayların ardından devraldı. Bu kapsamda Citi Türkiye bireysel bankacılık bölümünün 32 şubesi ve 1.400’e yakın çalışanı DenizBanklı oldu.

‘Citi’nin devri tamam ‘Deniz’ hedef büyüttü


DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, bankanın, 2012 yılında Sberbank ailesine katıldığını hatırlatarak, “Ana hissedarımızdan aldığımız güçle, Türkiye’de büyümeye devam ediyoruz. Beyaz sayfa üzerinde bir bankacılık lisansı olarak başladığımız yolculuğumuz boyunca, organik ve inorganik şekilde, verimli ve kârlı büyüme modeli, her zaman temel stratejimizi oluşturdu” dedi.

1.400 yeni ‘Denizci’
Ateş, Citi Türkiye bireysel bankacılık bölümünün devralınmasına ilişkin olarak, şunları söyledi: “Şimdi, 12 bini aşkın Denizcimizden oluşan ailemizin, yeni ekip arkadaşlarımızla büyüyüp güçlendiği önemli bir dönemece tanıklık ediyoruz. Citi Türkiye bireysel bankacılık bölümünden Bankamıza devrolan 32 şube, 550 bine yakın kredi kartı ve 1.6 milyar TL mevduat, bireysel portföyümüzde yeni hedeflerin, yeni bir dönemin başlangıcını temsil ediyor. Sektörde bireysel kredi kartı alacaklarında yüzde 1.4 pazar payı artışı ile bir üst sıraya yükseliyoruz. Citi ekolü ile yetişmiş 1.400’e yakın yeni Denizcimizin, güçlü geleceğimizin yıldızları olarak bankamıza değer katmasının heyecanını yaşıyoruz.
Diğer yandan, Citi Türkiye’den gelen yeni müşterilerimize en iyi, en kusursuz hizmet kalitesini sunacağımızı taahhüt ederek, finansal süpermarketimizin imkânlarından faydalanmaya davet ediyorum.”
Citi Türkiye Genel Müdürü Serra Akçaoğlu ise işlemin, hem çalışanlar hem de müşteriler için olabilecek en iyi sonucu temsil ettiğine inandıklarını ifade etti.