Ekonomi Citibank’ın mikro girişimci ödülleri sahiplerini buldu

Citibank’ın mikro girişimci ödülleri sahiplerini buldu

12.03.2010 - 00:42 | Son Güncellenme:

Citibank’ın Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) ile birlikte bu yıl üçüncüsünü düzenlediği ‘Citi Mikro Girişimci Ödülleri’ sahiplerini buldu. 1200’e yakın mikro girişimcinin başvurduğu yarışmada finale kalan 28 kadın ödüllerini aldı

Citibank’ın mikro girişimci ödülleri sahiplerini buldu

Yaşları 23 ile 72 arasında değişen finalistler, jürinin eğerlendirme sonucunda, ‘Finansal Başarı’, ‘Sosyal Etki’, ‘Vizyon’, ‘Kişisel Mücadele’ ve ‘Jüri Özel Ödülü’ kategorilerinde ödüllendirildi. Birincilere 2 bin TL, ikincilere 1.500 TL, üçüncülere 1.000 TL ödül verilirken, yarışmada finale kalan 28 kadın mikro girişimcinin her biri 750 TL’lik mansiyon, bir girişimci de jüri özel ödülünün sahibi oldu.
Jüri, Diyarbakır Valisi Avni Mutlu, Kahramanmaraş Valisi Niyazi Tanılır, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş, Silk&Cashmere CEO’su Ayşen Zamanpur, Milliyet Gazetesi Ekonomi Bölümü Müdürü Murat Sabuncu, Zarakol İletişim Yönetim Kurulu Başkanı Necla Zarakol, NPR İletişim Danışmanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Nur Başnur ve Citi 2008 Mikro Girişimci Ödülleri Finansal Başarı Kategori Birincisi Sezer Yüce’den oluştu.
Citibank Türkiye Ülke Başkanı ve Genel Müdürü Serra Akçaoğlu, kadın girişimcilerin mikro kredilerle makro başarılara imza attıklarını belirtirken KEDV Yönetim Kurulu Üyesi Şengül Akçar da 2002’den beri 37 binden fazla mikro girişimciye 50 milyon liranın üzerinde kredi sağlandığını kaydetti.

Haberin Devamı

Citibank’ın mikro girişimci ödülleri sahiplerini buldu