Ekonomi Citroen, yeni C3 Aircross ile vites büyütüyor

Citroen, yeni C3 Aircross ile vites büyütüyor

06.11.2017 - 18:41 | Son Güncellenme:

Citroen Genel Müdürü Doğueri: "Yeni C3 Aircross için ilk aşamada yıllık 1.500 adetlik satış hedefimiz bulunuyor" dedi.

Citroen, yeni C3 Aircross ile vites büyütüyor

Citroen Genel Müdürü Emre Doğueri, Türkiye’de satışa sunulan yeni C3 Aircross için ilk aşamada yıllık 1.500 adetlik satış hedeflediklerini belirterek, “2017’yi geçen yıla göre pazar payımızı artırarak yaklaşık 26 bin satışla bitirmeyi öngörüyoruz. 2018 için de gelecek yeni modellerimizin desteğiyle pazar payımızı yükseltip 28 bin adedin üzerinde satış hedefliyoruz.” dedi.

Haberin Devamı

Eylül 2017 itibarıyla Citroen Türkiye Genel Müdürlüğü görevini devralan Emre Doğueri, markanın SUV segmentindeki yeni modeli C3 Aircross’un lansmanında yaptığı konuşmada, Citroen’in yeni ürün lansmanlarıyla yüksek potansiyelli bir döneme girdiğini ifade etti.

Geçen yılın sonunda yeni C3 ile başlayan ataklarının, yenilenen C-Elysee ile devam ettiğini dile getiren Doğueri, “Hafif ticari araç segmentinde Jumpy Panelvan modelimizin hemen ardından Jumpy Space ve SpaceTourer gibi 8+1 kişilik minibüs modellerimizle yeniliklerimizi sürdürdük. Önümüzdeki dönemde model ataklarımız C4 Cactus, yeni Berlingo ve C5 Aircross ile devam edecek.” diye konuştu.

Son 3 yıldır Türkiye’de 3 kat büyüyen bir segment olan SUV pazarında daha fazla söz sahibi olmak için C3 Aircross’a güvendiklerini belirten Doğueri, şunları kaydetti: "Citroen, kullanıcılarını çok iyi anlayıp onlardan ilham alınan otomobiller üretiyor. Markamızın yeni sloganı ‘Inspired by You’ tüketicileri dinlemeye ve onları her zamankinden daha iyi anlamaya ne kadar istekli olduğumuzu gösteriyor. Yeni sloganımızın dayandığı temelleri; markamızın yaklaşık 100 yıllık tarihi boyunca tasarladığı, kullanıcıların hayatlarını kolaylaştıracak inovatif ürünler, kullanıcı odaklı yeni teknolojiler ve müşteri ilişkileri alanındaki yaratıcı ve şeffaf çözümler olarak sayabilirim. Örneğin Türkiye’de hayata geçireceğimiz Citroen Advisor alt yapısı sayesinde müşterilerimizin ürün ve hizmetlerimizle ilgili değerlendirmelerini şeffaf olarak internet sitemiz üzerinden yayınlayacağız."

Haberin Devamı

"CİTROEN KABUK DEĞİŞTİRİYOR"

Emre Doğueri, Citroen’in kabuk değiştirdiğini ifade ederek, markanın yeni modellerin etkisiyle hem satış rakamlarında hem de pazar payında yükseliş eğilimini sürdürdüğünü dile getirdi.

Yeni C3 Aircross’un, pazar payını en fazla yükselten SUV segmentinde bir oyuncu olacağını anlatan Doğueri, "Yeni C3 Aircross için ilk aşamada yıllık 1.500 adetlik bir satış hedefimiz bulunuyor. 2017 yılını geçtiğimiz yıla göre pazar payımızı artırarak yaklaşık 26 bin adet satış adediyle bitirmeyi öngörüyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Doğueri, Citroen’in 2017’nin ilk 10 ayında 20 bin 369 adet otomobil ve hafif ticari araç satışı gerçekleştirdiği bilgisini vererek, “Yıl sonunda 26 bin adedi hedefliyoruz. 2018 yılı için de gelecek yeni modellerimizin desteğiyle pazar payımızı yükseltip toplamda 28 bin adedin üzerinde satış hedefimiz bulunuyor." değerlendirmesinde bulundu.

Bu yıl otomobil ve hafif ticari araç pazarının öngörülerin üzerinde, yaklaşık 950 bin adet seviyesinde tamamlanacağını tahmin ettiklerini belirten Doğueri, 2018 yılında da pazarın 2017 seviyelerinde ilerleyeceğini öngördüklerini aktardı.

"DS AUTOMOBİLES DİSTRİBÜTÖRLÜĞÜMÜZ DEVAM EDECEK"

Doğueri, PSA Grubu’nun DS Automobiles premium markasının ithalat ve dağıtım hizmetlerinin sorumluluğunu Türkiye'de faaliyet gösteren Peugeot Otomotiv Pazarlama AŞ'ye de vermesine ilişkin soru üzerine, "PSA ile DS konusunda halihazırda geçerlilikte olan bir kontratımız var. Bu kontratta herhangi bir değişiklik söz konusu değil. Bir markaya yönelik birden fazla distribütörlük uygulaması farklı coğrafyalarda uygulanabiliyor. Aynı marka için 2 hatta 3 distribütörlük olabiliyor. Önümüzdeki dönem için kontratımız sürüyor. Biz yolumuza devam ediyoruz. Hem Citroen hem de DS markasının Türkiye distribütörlüğünü devam ettiriyoruz, ettireceğiz." yanıtını verdi.

Haberin Devamı

C3 AİRCROSS 105 BİN LİRADAN BAŞLAYAN FİYATLARLA SATIŞTA

Bayraktar Grubu distribütörlüğünde Türkiye’de temsil edilen Citroen, 2013-2016 yılları arasında Türkiye’de satış rakamları 3 kat büyüyen bir segment olan SUV pazarında daha fazla söz sahibi olmak için C3 Aircross’u geliştirdi.

Citroen’in hız verdiği yeni model atağının SUV temsilcisi C3 Aircross, iç hacmi, modüler tasarımı, yüksek sürüş pozisyonu ve segmentinde tek açılır panoramik cam tavan özellikleriyle öne çıkıyor.

Kullanıcı odaklı teknolojilere sahip yeni nesil SUV C3 Aircross, 85 gövde kombinasyonu ve 5 kabin tasarım seçeneğiyle çeşitli kişiselleştirme imkanları sunuyor.

Citroen C3 Aircross, son 3 yıldır kendi segmentinde “Yılın Motoru” ödüllü 1.2 PureTech 110 BG turbo benzinli otomatik ve 1.6 BlueHDi 100 BG dizel motor düz vites seçenekleriyle satışa sunuluyor. C3 Aircross, 105 bin liradan başlayan fiyatlarla bayilerde yerini alıyor.

Haberin Devamı