Ekonomi Çocuklara online bayramlık

Çocuklara online bayramlık

12.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bu yıl bayramda evlerde olsak da bayramlık alışverişi göz ardı edilmedi. Özellikle evde kullanım için spor kıyafetler tercih edilirken, çocuklar için bayramlıktan vazgeçilmedi. Sektörün de e-ticarete iyice alıştığı görüldü.

Çocuklara online bayramlık

HANİFE BAŞ  -  Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, hazır giyim sektörünün e-ticarete geçen bayrama göre daha hazır olduğunu belirterek, “Anneler Günü ve bayram alışverişi bir arada yapıldı. Bu süreçte 13 milyar TL’lik harcama yapılacağını öngörüyoruz” dedi. Bu bayramda ziyaretler yapılamadığı için normal bayramlara göre hazır giyim alışverişinin daha düşük kaldığını aktaran Öncel, “Ancak evde olunacağı için rahat ve spor kıyafetler alındı. Çocuklara ise bayramlık alımından vazgeçilmedi. Evde de olunsa çocuklara alınıyor” diye konuştu.

Koton Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Yılmaz, Anneler Günü, bayram ve sezon alışverişinin aynı döneme denk geldiğini ifade ederek, şunları söyledi:
“Ancak tam kapanma çerçevesinde 30 Nisan - 17 Mayıs arası mağazalar kapalı ve tek satış kanalımız online mağaza. Online satış hacmimiz arttı. Her bayram öncesi en çok çocuk alışverişi yapılır. Çocuk kategorisinde en çok tişört ve şortlar talep görüyor. Yetişkin kategorisinde ise spor giyim, iç giyim ve ev giyimi, mevsime uygun şort, tişört ve elbise alınıyor. Rahat giyim uzun zamandır hem koleksiyonlara hem de satışlara damgasını vuruyor.”

Haberin Devamı

‘Eski hareketliliği arıyoruz’

LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, bayramlık alışverişte eski bayramların hareketliliğinin olmadığını dile getirerek, “Bu bayramda online tarafta yapılan alışveriş normal bayram alışverişinin ancak yüzde 25’ine denk geldi. Bu bayram Anneler Günü’ne yakın olduğu için kadınlar için alışveriş o yöne kaydı. Daha çok çocuklara alındığını gördük. Evde olunacağı için de onlar için gömlek, pantolon, elbise alınıyor. Tişörtten ziyade daha şık giyim tercih edildi. Erkekler de evde giyebilecekleri gömlek, pantolon tarzı ürünler alıyor” açıklamasını yaptı.