Ekonomi ‘Çok tehlikeli’ işe farklı asgari ücret

‘Çok tehlikeli’ işe farklı asgari ücret

08.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eski Başbakan Yardımcısı ve Ak Parti Ankara Milletvekili Adayı Ali Babacan, 7 Haziran seçimleri için “Beyanname içindeki unsurların tanıtımıyla ilgili başarılı bir performans sergileyemedik. Merak etmeyin, güzel şeyler de yapmaya devam edeceğiz’ dememiz yetmiyor. Biraz daha yapacaklarımızla ilgili somut rakamsal bazı şeyleri açıklamamız gerekiyor, bunun da farkına vardık” dedi.

‘Çok tehlikeli’ işe farklı asgari ücret

Asgari ücretin seçim beyannamesi baskıya girmeden önce, cumartesi gece son dakikada karara bağlandığını anlatan Babacan, “Bizim niyetimiz şu Aralık 2015’teki 1000 lira olan asgari ücretin Aralık 2016 geldiğinde 1300 lira olması” diye konuştu.

Haberin Devamı


Babacan, “İş tehlike sınıfına göre ayrı ayrı asgari ücret belirlemek de gündemimizde. Çok tehlikeli, tehlikeli diye ayrı sınıflar var biliyorsunuz, oralarda çalışanlar için farklı asgari ücret tespiti mümkün, bunu da yapabileceğimizi zaten açıkladık” dedi. Babacan, Ak Parti’nin ekonomik vaatlerinin maliyetinin gelecek yılın GSYH’sinin yüzde 1’ine karşılık geldiğini, bu maliyetin bütçe ve GSYH içerisinde çok düşük bir rakama karşılık geldiğini ifade etti.


Adalete vurgu yaptı

NTV’ye konuşan Babacan, şeffaflık konusunda bazı problemlerin bulunduğunu belirterek, “Partinin adına AK deyip de yolsuzluklarla mücadele konusunda belli bir duruş ortaya koymazsanız bu bir beka meselesi haline gelir” dedi.

Haberin Devamı


“Türkiye’de keşke bu da yapılsaydı” dedikleri bir şey olup olmadığının sorulması üzerine Babacan, “Adalet noktasında maalesef Türkiye’de işler iyi gitmedi” diye konuştu.


Rusya ile diyalog


Babacan, Rusya’nın Suriye hamlesi ve Türkiye’yle yaşanan gerilim için şunları söyledi:


“Rusya bizim için dost bir ülke, pek çok alanda da ortak çıkarlarımız var. Bunların kendileri de gayet iyi farkında. Dolayısıyla Suriye olsun, başka meselede olsun, biz bunları diyalog kapılarını sürekli açık tutarak ve karşılıklı saygı prensibi çerçevesinde çözebilmeyi ümit ediyoruz. Biz komşularımıza hep saygılı davrandık, başka ülkeler onların haklarına girmeye çalıştığında da başka ülkelere ‘dur’ dedik. Karadeniz konusundaki pek çok meseleden bunu Ruslar gayet iyi bilirler. Dolayısıyla beklediğimiz saygı ve uluslararası hukuk karşısında ilkeli bir duruş ve buna uymak.”