Ekonomi Çörek otunda farkındalık artırılacak

Çörek otunda farkındalık artırılacak

23.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Geleneksel bitkisel yaklaşımı modernize ederek yaşamın her anına destek olmak için çalışan Zade Vital, Türkiye’nin nadide bitkileri arasında bulunan ve kutsal tohum olarak nitelendirilen çörek otunun yararlarına dair farkındalığı artırmak ve gelecek nesillere ulaşmasını sağlamak için Tohum Derneği ile işbirliği yaparak 8 Eylül’de Çörek Otu Günü’nü kutlamaya başladı.

Çörek otunda farkındalık artırılacak

 

Zade Vital Genel Müdürü Taha Büyükhelvacıgil, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Geleceğini, toplum sağlığının, doğanın ve dünyanın geleceği ile birleştirmiş, örnek bir marka olarak, bilimsel yöntemlerle doğanın yenileyici gücünü insanların hizmetine sunarak, dünyada daha iyi bir yaşam vizyonunun öncülüğünü yapmaya devam ediyoruz. İnsana ve çevreye saygı ilkesiyle, üniversite işbirliği ve Ar - Ge’deki gücümüzle topraklarımızın armağanı olan tohumlarımızı sahipleniyor, bu tohumların şifasını, ulusal ve uluslararası arenada da tanıtmayı gururla sürdürüyoruz.”

Büyükhelvacıgil, şöyle devam etti:

“Bugün kutsal tohum olarak adlandırdığımız, insanlık tarihi boyunca geleneksel tıbbın en nadide bitkilerinden, Zade Vital ürün yelpazesinde de son derece önemli bir yere sahip olan, binbir derde deva çörek otunun gelecek nesillere sürdürülebilir bir şekilde ulaşmasını sağlayarak, bilinirliğini artırma görevini üstleniyoruz. En değerli yol arkadaşlarımızdan biri olan çiftçilerimizi çörek otu yetiştiriciliğine daha fazla yönlendirmek için tüm imkânlarımızı da seferber ederek, bu mucizevi bitkinin gelecek nesillere de aktarılması için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdüreceğiz. Çörek otunun saymakla bitmeyen faydalarını anlatmak; 7’den 70’e herkesin bu bitkinin şifasından yararlanmasını sağlayarak bir farkındalık yaratacağımıza gönülden inanıyoruz. Çörek Otu Günü’müz kutlu olsun.”

Haberin Devamı

16 bin 590 eczanede satılıyor

Helvacızade Grubu, 2012 yılında Ege Üniversitesi İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma Uygulama Merkezi ARGEFAR ile işbirliğiyle Zade Vital’i geliştirdi. Zade Vital, binlerce yıldır şifa ve güzellik amaçlı kullanılan bitki, meyve ve tohumlarını Ar - Ge ile birleştirerek soğuk pres ürünlere dönüştürdü.

Bitki, meyve ve tohumlarını hiçbir ısıl işlem ve kimyasal işlem görmeden üreten şirket, belirli coğrafyalarda yetişen bitkileri, uluslararası GMP (Good Manufacturing Practices) standartlarında üreterek, farmasötik forma getiriyor.

Zade Vital ürünleri Türkiye genelinde 16 bin 590 eczanede, sadece doktor ve eczacı danışmanlığında satılıyor. Zade Vital; nutrasötik ve kozmesötik kategorilerinde 130 farklı ürün çeşidi ve 537 farklı ürün formuna sahip.