Ekonomi Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4.5 yıl durmak yok, yola devam

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4.5 yıl durmak yok, yola devam

10.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’daki temaslarının ardından uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, “Ekonomideki yatırımlarımızı tepeden tırnağa hızlandıracağız. Yatırım olacak ki istihdam olsun, üretim olsun” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4.5 yıl durmak yok, yola devam

Erdoğan uçaktaki sohbetinde, “Önümüzde 4.5 senelik seçimsiz bir dönem var. Örneğin 6 ayı göz önüne alırsak, önceliğiniz ne olacak?” sorusu üzerine şu yanıtı verdi: “Moskova’da Üst Düzeyli İstişare Konseyi ile başladık. Ve bunun içinde siyasi, askeri ekonomik ticari kültürel her şey var.

Haberin Devamı

Önümüzdeki sürecin içinde bir defa bunların hepsi olacak. Bolivya Devlet Başkanı geliyor. Hızla devam ediyoruz. Sonra Burkina Faso Devlet Başkanı geliyor. Durmak yok, yola devam.

Bu aralar kabullerimiz var ve arkasından da bizim bazı seyahatlerimiz olacak. Bu arada yine, birçok iş adamları dünya devleri vesaire, onların bizden ziyaret talepleri iş görüşmeleri noktasında talepleri vardı, tabii onlar da gelecekler, görüşmelerimiz olacak.

15 yıl önceki heyecan

Temennim odur ki, yatırım vesaire bu tür şeylerde atılacak adımlarla da hemen bir defa önümüzdeki terör sorunundan tavizimiz zaten olmayacak. Terörün üzerine üzerine gitmek suretiyle bölgeyi inşallah huzurlu bir hale getireceğiz. Bir taraftan da tabii ekonomideki yatırımlarımızı inşallah tepeden tırnağa hızlandıracağız. Ve ekonomide de yatırımlar öncelikli planımız. Yatırım olacak ki istihdam olsun, üretim olsun. Böylece ülkemizde tekrar o 15 - 16 yıl önceki gibi yeni bir heyecanı tüm ülkeye inşallah vermiş olacağız.

Haberin Devamı

Turizm patlaması...

Ve şu anda da zaten gerek Hazine ve Maliye Bakanlığımızın yapacağı açıklaması var, arkadan Tarım Bakanlığı’yla ilgili geniş kapsamlı bir çalıştayımız olacak, Ticaret Bakanlığımız’ın aynı şekilde. Bunlarla yoğun bir şekilde...

Zaten devam eden yatırımlarımız var, bu yatırımlarımızın yoğun bir şekilde açılışlarını inşallah yapacağız. Böylece Türkiye 2019’u çok çok hareketli, çok canlı olarak geçirecek. Bunları da şöyle kısa bir zaman içerisinde açıklamalarını yapacağım. İlgili bakan arkadaşlarım yapacak. Tabii turizmi çok önemli görüyorum. 2019 - 2020 turizmde bizim hakikaten inşallah patlama yıllarımız olacak.”