Ekonomi D Tipi Vize Nedir, Nasıl Alınır? D Tipi Vize Kimler Alabilir?

D Tipi Vize Nedir, Nasıl Alınır? D Tipi Vize Kimler Alabilir?

06.02.2022 - 03:26 | Son Güncellenme:

Son yıllarda en sık araştırılan konulardan birisi de vizelerdir. Vize çeşitleri birden fazla olup bunlardan birisi de D tipi vizedir. D tipi vizenin nasıl alınacağı ülkemizde de sıklıkla araştırılmaktadır. Peki D tipi vize nedir, nasıl alınır? D tipi vize kimler alabilir? Sizlere D tipi vize hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

D Tipi Vize Nedir, Nasıl Alınır D Tipi Vize Kimler Alabilir


Yurt dışına çıkmak isteyen kişilerin en sık araştırdıkları konulardan birisi de vizelerdir. Bunlardan birisi de D tipi vizedir.

D Tipi Vize Nedir?

D tipi vize uzun süreli ulusal vize olarak da bilinmektedir. Bu vize 90 günden fazla seyahat yapacak kişilerin alacağı bir vize çeşididir. Ulusal D tipi Vize kişilere ciddi ayrıcalıklar tanımaktadır. Bu nedenle de pek çok aşamadan geçilmesi gerekmektedir.

D Tipi Vize Nasıl Alınır?

D tipi vize başvurularında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. D tipi vizeler kişinin aile birleşimi yapacağı veya uzun süreli eğitim alacağı ülkeden alınmaktadır. Bu vize teknik anlamda Tüm Avrupa üyelerine giriş sağlasa da giriş yapılacak ülke için de çok önemlidir. Bu sebeple başvurunun gidilecek ülkede iş yeri veya okula yapılması gerekmektedir.

D Tipi Vize Kimler Alabilir?

D tipi vizeler Schengen ülkelerinden birinde okuyacak, kalıcı olarak ikamet edecek veya çalışacak kişilere verilmektedir. Bu ulusal vize Schengen ülkesinde daha sonra ülkelerine dönecek şekilde belirli bir süre tek bir amaç ile ikamet etmesi gereken kişilere verilmektedir.