Ekonomi ‘Demir Adam’ Çinliler’e teslim oldu!

‘Demir Adam’ Çinliler’e teslim oldu!

01.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Olimpiyat haline gelen Ironman (Demir Adam) triatlon serisi, artık Çinlilerin oldu.

‘Demir Adam’ Çinliler’e teslim oldu

Providence Equity Partners, World Triathlon şirketini 650 milyon dolara satmak üzere Çinli emlak ve sinema devi Dalian Wanda Grubu ile anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

650 milyon dolar ödemenin yanı sıra şirketin tüm borçlarını da devralan Çinli şirket, böylelikle “dayanıklılık yarışları dünyasının incisi” olarak kabul edilen Ironman serisinin ve markasının da sahibi oldu. Dünya çapında yılda 250 yarışın organizasyonunu düzenleyen şirketin yaklaşık 900 milyon dolar değerinde olduğu belirtilirken, Wanda’nın, Çin’de bu tip yarışlara ilginin giderek artması üzerine harekete geçtiği kaydediliyor.

Olimpiyatı da var

World Triathlon Corp., Ironman markasının ve yarışlarının sahibiydi. Yüzme, bisiklet ve koşudan oluşan üçlü dayanıklılık yarışı olarak bilinen triatlon, dünya çapında popülaritesi artan bir etkinlik. Hatta bu, artık bir olimpiyat haline de geldi.

Wanda, spor sektörüne yaptığı yatırımlarla hayli tanınan bir grup. Şubat ayında İsviçreli pazarlama firması Infront Sports & Media şirketini 1.2 milyar dolara satın alan şirket, daha önce de İspanyol Atletico Madrid takımının yüzde 20 hissesine sahip olmuştu. Wanda Başkanı Wang Jianlin’in, önümüzdeki dönemde iki spor şirketini daha satın alması bekleniyor. Grubun Çin’de onlarca alışveriş merkezi, sinemaları ve otelleri bulunuyor. İngiliz yat üreticisi Sunseeker da bu grubu ait.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Ticaret Odası eski başkanı Murat Yalçıntaş da, Ironman yarışlarına ilgi duyduğunu belirterek, yurt dışında buf yarışlara katıldığını belirtmişti.