Ekonomi ‘DenizBank’ın aktifleri yüzde 25 artış kaydetti

‘DenizBank’ın aktifleri yüzde 25 artış kaydetti

06.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

DenizBank’ın aktifleri 2017 yılının ilk çeyreğinde 143 milyar TL, net kârı ise 558 milyon TL’ye ulaştı. DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, “Bankamızın aktifleri 2017’nin ilk çeyreğinde yıllık yüzde 25 artarak 143 milyar TL’ye, net kârı ise yüzde 86 yükselerek 558 milyon TL’ye ulaştı” dedi.

‘DenizBank’ın aktifleri yüzde 25 artış kaydetti

Bankanın mevduatı yüzde 28’lik artış ile 95 milyar TL’ye, toplam kredileri yüzde 27’lik artış ile 131.4 milyar TL’ye, müşteri sayısı ise geçen yıla göre 1.3 milyon artışla 10.6 milyon kişiye ulaştı.

Haberin Devamı

Bankanın mevcut şube ağını Anadolu ağırlıklı olarak büyütmeye devam edeceklerini ifade eden Ateş, Türkiye’nin dört bir yanında müşterilerine erişilebilir hizmet sunmayı en önemli sorumlulukları arasında gördüklerini belirtti.

Büyümeye destek

2017 yılına DenizBank’ın 20. yaşını kutlayacak olmanın heyecanıyla adım attıklarını belirten Hakan Ateş, sürdürülebilir ekonomik büyümede stratejik role sahip KOBİ, tarım ve turizm sektörlerinde öncü faaliyetlerini devam ettirerek, Türkiye’ye hizmet etmekten gurur duyduklarının altını çizdi.

KOBİ’lerin Türkiye ekonomisindeki yeri ve etkinliğini artırmayı sosyal sorumluluklarının bir parçası olarak gördüklerini kaydeden Ateş, 1.4 milyonu aşkın KOBİ’ye doğrudan sağladıkları finansal destekle son üç yıldır bankacılık sektörünün çok üzerinde büyüdüklerini belirtti. Ateş, bankanın toplam kredileri içerisinde yüzde 21’lik paya sahip KOBİ’lere yaptıkları yatırımın güçlü yarınlar için taşıdığı öneme dikkat çekerek şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Kredi Garanti Fonu (KGF) teminatlı kredi hizmetini 2017 yılının ilk çeyreğinde de tüm şubelerimizde KOBİ’lerimizin kullanımına sunmaya devam ettik. KOBİ’lerimizin düşük maliyetler ile finansmana erişebilmeleri amacıyla, ‘Hayat nefes ile başlar’ diyerek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Kredi Garanti Fonu (KGF) ve Ziraat Bankası işbirliğinde hayata geçirdiğimiz ‘Nefes Kredisi’ projemizi sürdürdük. 2017’nin ilk çeyreği itibarıyla Nefes Kredisi’nden yaklaşık 11 bin müşterimiz faydalanırken, KOBİ’lerimiz KGF teminatlı krediler ile birlikte 6 milyar TL’lik kredi ile desteklendi. Ekonomik kalkınma için KOBİ’lerin gelişimi ve finansman ihtiyacına desteğin şart olduğu inancıyla, bu yöndeki çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz.”