Ekonomi Depozito Nedir, Neden Verilir? Verilen Depozito Geri Alınır Mı?

Depozito Nedir, Neden Verilir? Verilen Depozito Geri Alınır Mı?

28.02.2021 - 04:21 | Son Güncellenme:

Depozito herkes tarafından duyulan bir terimdir. Bu terimin ne anlama geldiği ve neyi ifade ettiği birçok kişi tarafından merak ediliyor. Depozitonun hangi alanlarda kullanıldığı ve neden verildiği de çok merak edilen ve araştırılan bir konu oluyor. Depozito nedir, neden verilir? Verilen depozite geri alınır mı? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Depozito Nedir, Neden Verilir Verilen Depozito Geri Alınır Mı


Depozito, konut ve iş yeri sahiplerinin kiracılardan güvende altında olmak için aldığı bir ödemedir.

Depozito Nedir? Neden Verilir?

Depozite terimi genellikle taşınmaz mülklerin kiralanması sırasında kullanılır. Bu terimin ne anlama geldiği ve neyi ifade ettiği de araştırılan konulardan birisidir. Depozito genellikle mülk sahipleri tarafından talep edilen bir ödemedir. Bu ödeme konut ve iş yeri sahipleri tarafından kiracılardan talep ediliyor. Depozitonun neden talep edildiği ise merak ediliyor.

Kira harici ödenen bu depozito tutarı mülk sahibini garanti altın alıyor. Konutlara veya iş yerlerine herhangi bir durumda zarar gelmesi durumunda oluşan zararlar bu depozito parasıyla karşılanıyor. Fakat herhangi bir sorun yaşanmadığında kiracının mülkten ayrılması durumunda, kiracıya geri ödenir. Depozitolar kiracıların mülk sahibine kira harici ödeme yaptığı bir tutardır.

Verilen Depozito Geri Alınır mı?

Kiracılar tarafından mülk sahiplerine verilen depozito bazı şartlar oluştuğunda geri alınabilir. Kiracılar kiraladığı mülkten çıkmak istediğinde, mülk sahibi tarafından mülk kontrolü yapılır. Herhangi bir zarar oluşması durumunda depozito geri verilmez. Fakat herhangi bir sorun oluşmadıysa ve her şey kiralandığı şekilde duruyorsa, kiracı tarafından verilen depozito kiracılara iade edilir.

Bu durum tamamen mülk sahibi ve kiracı arasındadır. Depozito tutarı mülkün ana değerine göre değişiklik gösterebiliyor. Her mülkün depozito değeri farklıdır. Depozito tutarları genellikle mülk sahibi tarafından belirleniyor. Depozito tutarları genellikle kiracılara geri verildiği için, çok fazla sorun olan bir durum değildir.