Ekonomi Detroit’te yeni dalga

Detroit’te yeni dalga

12.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yılın ilk otomobil fuarı olarak ünlenen Detroit Auto Show, kapılarını açtı. Bu yılki fuarın önceki yıllara göre “sönük” olduğu gözlenirken, bunda, pek çok firmanın özel tanıtım etkinliklerine bile girişmemiş olmasının da payı oyduğu belirtiliyor.

Detroit’te yeni dalga

Tüm bunlara karşın aralarında bir Çinli markanın da bulunuduğu bazı firmalar, geleneği bozmayarak Detroit’e en yeni modellerini götürmeyi ihmal etmedi. İşte Detroit’ten bazı seçmeler...

Haberin Devamı

Audi Q8 Concept

Detroit’te yeni dalga


Alman lüks otomobil üreticisi Audi, Detroit’e yenilik getiren markalardan. Burada tanıttığı “Q8 SUV” hibrit teknolojili ve Q7’nin üzerinde yer alacak. 2018 yılında üretimine başlanacak aracın, Audi için yeni bir sınıfa giriş anlamına geliyor. Q8, farklı tasarımıyla da dikkat çekiyor.

Mercedes EQ

Geçen yıl Paris Motor Show’da tanıtılan bağımsız elektrikli araç markası “EQ”nun neredeyse ilk öncüsü gibi. Nitekim Mercedes, BMW “i” gibi 2019-2025 yılları arasında 10 yeni ve tam elektrikli model piyasaya sunmayı planlıyor.

GAC GE3

Detroit’te yeni dalga


Tam da yeni başkan Trump Çinlilere ateş püskürürken Amerikalılara kendini göstermeye gelen “Guangzhou Automobile Group”un sergilediği üç modelden biri. Elektrikli olan GE3, yüksek vergiler ve standartlar nedeniyle bu kıtaya ithal edilir mi bilinmez, ancak yine de katılım açısından ilgi çekici.

Haberin Devamı

Detroit’te yeni dalga
Volkswagen I.D. Buzz

Paris’te ilk tamamen elektrikli konseptini tanıtan VW, buna, 50-60’ların sevgilisi klasik Microbus’a benzeyen “I.D Buzz” konseptini de ekledi. Elektrikli araçlar konusunda atağa kalkacağının ipuçlarını veren VW, bu aracına biri önde diğeri arkada olmak üzere iki elektrik motoru yerleştirmiş. Üretilirse, ses getirir gibi görünüyor.

Cars 3

Çocuklar kadar büyüklerin de ilgiyle izlediği “Cars” filmlerinin 3. sürümü yolda. Bunu nasıl mı öğreniyoruz? Detroit’de serinin 3. filminde “Şimşek McQueen” ile birlikte yeni bir karakterin daha olacağı açıklanmış da oradan. Bu karakterin adı “Jackson Storm” yani “Fırtına Jackson.” Bu araç siyah gövdeli ve daha köşeli hatlı olacak.

Nissan VMotion

Detroit’te yeni dalga


Yeni tasarım çalışması ya da ABD’de çok sevilen Maxima’nın gelecek versiyonu deyin, her ikisi de olabilir. Nissan VMotion konsepti, sert çizgileri, farklı tavanı ve kapılarıyla ilgi çekmesin de ne yapsın? Ayrıca iç mekan ışıklandırmasının de büyük beğeni topladığı söyleniyor.

Haberin Devamı

Kia Stinger

Detroit’te yeni dalga


Markanın “sportif sedan” modeli olarak öne çıkan “Stinger”ın, adıyla füzeyi hatırlatması boşuna değil. Zira otomobilde 4 silindirli 255 HP’lik turbo ve 365 HP’lik çift turbolu V6 motor seçenekleri var. 8 ileri otomatik vites kutusuyla donatılmış Stinger’ın 365 HP’lik versiyonunun 0’dan 100 km/s’ye 5 sn civarında çıkabildiği belirtiliyor.

‘VW’ Amerika’yla anlaştı

Alman Volkswagen (VW), emisyon testlerinde hile yaptığı suçlamaları hakkında ABD’li yetkililere 4.3 milyar dolar tazminat ödemeyi kabul etti. ABD Adalet Bakanlığı ile yapılan görüşmeler kapsamındaki anlaşmayı onaylayan şirket, yasaları ihlal suçunu da kabul edecek. VW yöneticileri ve ABD Adalet Bakanlığı teftiş kurulunun önümüzdeki günlerde anlaşmanın son halini imzalayacakları belirtiliyor.

Tarafların müzakereleri sonucunda Alman otomobil üreticisi VW, ABD’ye 4.3 milyar dolar para cezası ödemeyi kabul etti. VW ayrıca, önümüzdeki 3 yıl firmanın faaliyetlerini izleyecek bağımsız gözlemcilerin atanmasını da onayladı. Firma daha önce de, ABD’li araç sahipleri ve çevrecilere 15 milyar dolar ödemeyi kabul etmişti.