Ekonomi Dev ihaleler ertelendi

Dev ihaleler ertelendi

21.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) Yatağan, Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinin özelleştirme ihalelerini erteledi

Dev ihaleler ertelendi

ÖİB, Milli Piyango ihalesini ertelemeyi de gündemine aldı. Termik santral ve Milli Piyango ihaleleri şubat ayında yapılacaktı.
Üç santralin 10 Şubat’ta yapılacak ihalesi yurtiçi ve yurtdışında oluşan konjonktür ve doların durumu nedeniyle yatırımcılardan gelen talep üzerine ertelendi.
ÖİB’in erteleme kararını binlerce santral işçisi ve ailesinin Ankara’ya gelişinden önce alması dikkat çekti. İşçiler perşembe günü Muğla’dan Ankara’ya gelerek Sayıştay’ın önünden ÖİB’ye protesto yürüyüşü yapacaklar, bu yürüyüşe Zonguldaklı maden işçileri de katılacaktı.
Özelleştirme İdaresi’nin santral ihalelerini ertelemesine karşın, işçiler cuma günü Ankara’ya gelme planını değiştirmedi.
Türk-İş’e bağlı Tes-İş ve Maden-İş Sendikaları Yatağan Şube Başkanları, Perşembe günü 2 bin işçi ve ailesiyle birlikte Ankara’ya yola çıkacaklarını bildirdi.

Piyango da ertelenebilir
ÖİB, yatırımcılardan gelen talep doğrultusunda önümüzdeki ay yapılacak olan Milli Piyango ihalesini ertelemeyi de gündemine aldı. Bu ihale için de yaklaşık 6-7 yatırımcının erteleme talebinde bulunduğu belirtildi.

Yazarlar